– Jeg har fulgt nøye med på Meyergården som trekker tusen stykker til bygdefest, og tenkte at farken heller, bygdefest bør jo gå an å få til i Kroglia også, sier Fagerjord i et presseskriv.

Country har ikke stått øverst på plakaten tidligere, men nå gleder hun og vertskapet i dalen seg til å få Staut og publikum til gårds.

Gjengen fra Valdres er i dag blant de ledende i sin sjanger her til lands. Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et stort antall konserter.

– Jeg ble obs på dem gjennom NRK-serien Rådebank, der de har en musikalsk rolle. Dette blir en (k)uforglemmelig kveld, der vi ordner både skyss, middag og konsert for de som ønsker å gjøre en helaften rundt denne begivenheten, som går under betegnelsen Høykulturell helaften, sier Fagerjord.

Før Staut smeller til, så blir det konsert med Terje Espenes fredag 5. august. Han kommer da tilbake til Rana med sin forestilling «Håp og drømmer» – en akustisk hyllest til Bruce Springsteen. Tidligere har publikum kunnet oppleve denne hos Park 22 Byscena i Mo i Rana.

– Dette tenker jeg blir et gullkorn, både for de mange Springsteen-fansene jeg vet om, og de som ikke har et like sterkt forhold til musikken hans. Selv driver jeg og småfleiper med at å få Springsteen til gårds vil være den ultimate utfordringa, og dette får være ei fin oppvarming med låtene hans ut over gårdsplassen framført av en flott artist – som faktisk driver og arrangerer på konserter på en låve i Troms, sier Fagerjord.

Hell vender tilbake til Kroglia 23. august. Fagerjord rangerer nesten Hell og resten av bandet som husbandet i Kroglia, når de nå vender tilbake for tredje gang.

– Vi har virkelig funnet tonen! De elsker maten vi serverer og stedet, og vi elsker Hells varme humor og nedpå låter. Det har vært to fantastiske konserter tidligere, så det var veldig lett å si ja da de skulle ut på turne igjen og ville spille i her.

Thom Hell har en lang og innholdsrik karriere bak seg og henter mye inspirasjon fra 60- og 70-tallet. Tiende album, «Today is Tomorrow», ble sluppet i januar 2022 og mottok strålende kritikker, så det er med en fersk utgivelse i bagasjen han kommer til Kroglia. Han har også med seg en spesiell gjest, slik at dette blir en dobbeltkonsert.

– Hell har med seg sin gode venn Robert Post, et spennende navn! Han kan skilte med Spellemannspriser, og låter som har gjort det sterkt på hitlistene rundt omkring i Europa. Post har spilt både på klubber, festivaler og TV-show i Europa og USA, og kommer til Kroglia med en fersk utgivelse i bagasjen, han også. De har med seg Ronny Yttrehus på gitar og Harald Hole på lyd – som har vært i Kroglia enda flere ganger enn Hell, forteller Fagerjord.

Les også

I horisontal potetgull-posisjon bestemte Eldbjørg (41) seg for å løpe halvmaraton: – Jeg fant meg en app, og det ble en del av suksessoppskrifta