Gå til sidens hovedinnhold

Når nærhet blir viktigere enn tjenesten som tilbys

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

SP sitt alternative budsjett er nettopp det – en sjanger innen det alternative.

SP sin gruppeleder, Karl Hans Rønning, løfter opp eget budsjett mot lyset, men dessverre blir det for gjennomsiktig.

SP sitt alternative budsjett tar mål av seg å skape mindre forskjeller mellom folk og da skal forskjellene mellom fattig og rik utvaskes.

Nobelt nok, men det foreløpige svaret fra SP i Nordland er jo å strøype de små samfunnene langs kysten med håpløse samferdselstilbud, nedleggelse av samfunnskritiske tjenester og hissig agitering rundt såre lokaliseringsspørsmål av samfunnsviktige tjenester som politi, sykehus og domstol.

Når de blir utfordret på disse spørsmålene sendes spørsmålene i retur med ferdig frankert konvolutt til regjeringa, glemt er de økte tilskuddene til fylket som ei ansvarlig regjering har sørget for, SP skaper forskjellene mellom folk flest og sår splid i kystsamfunn som trenger hjelp.

Les også

Senterpartiets alternative budsjett: Vil øke pendlerfradraget, sikre bredbånd til alle, etablere bygdevekstavtaler, øke regionale utviklingsmidler og sikre mer desentralisert utdanning

Man kan ikke, med ett alvorlig ansikt si, at Fylkeskommunen har vanskeligheter under ei ansvarlig regjering.

Nei, de utfordringene SP opplever tok SP med seg inn i Fylkeshuset, manglende evne til å prioritere, manglende bærekraftig økonomisk politikk og ikke minst en manglende evne til fornying i takt med samfunnsutfordringene er det virkelige problemet til SP.

Utdanning har SP ikke tatt på alvor siden de ved en inkurie fikk nøkler til Fylkeshuset, utdanningstilbudet som industri, handel og kultur skriker etter har SP vendt det døve øret til, ei avfolking av Nordland gjøres best ved å fortsette å legge ned studietilbud i den takten SP nå gjør.

I sum er SP sitt alternative budsjett en garanti for økt fraflytting her nord, man lar rett å slett ikke nordlendingen få muligheten til å delta i veksten som resten av Norge deltar i fordi alt var så meget bedre før.

Nei, vi lar oss ikke sjarmere av skinnende glassperler eller polerte steiner, vi vet hvor vi bor og hva vi kan, vi har sett i glasskula og vi har bretta opp ermene – Vi er klare for fremtiden.

Hvis SP mener alvor med at det skal være lys i husan så bør de være med på å utvikle samfunnet rundt seg med gode infrastruktur tiltak, utdanningstilbud som er relevante og ei trygging av EØS avtalen, men ingenting av dette er SP sin politikk.

Jarl Stian Johansson,
Gruppeleder Rana Høyre

Kommentarer til denne saken