Det kunne ikke vært verre timing. Det har vært et langt år hvor butikker og serveringssteder har kjørt slalom mellom skiftende smittevernsregler. Når smitten først rammer oss – så er det rett før julehandelen setter i gang for fullt. Julebord blir avlyst, og kafeer og butikker savner kundene sine. Det sier seg selv at en sviktende juleomsetning oppå et allerede svært krevende år, vil få store konsekvenser.

Vi vet av erfaringer fra andre land hva som kan skje hvis smitten tar overhånd, og helsevesenet blir overbelastet. Det er livsviktig å holde viruset i sjakk, og følge tiltak og anbefalinger fra nasjonale og lokale myndigheter. Vi må samtidig sørge for at vi har et levende lokalsamfunn og næringsliv når pandemien er over.

Ranaregionen Næringsforening har derfor en klar oppfordring til hele Rana-samfunnet: La dette bli jula for lokal handel!

Hvorfor er det så viktig å handle lokalt? Når du handler lokalt, så investerer du i et levende lokalsamfunn. Lokalt næringsliv sikrer arbeidsplasser, støtter frivilligheten og skaper liv i byen. Og de trenger vår støtte mer enn noen gang.

Men hva gjør vi når både statsministeren og kommunen ber oss om å holde oss hjemme? Mange ønsker å både handle julegavene lokalt og følge myndighetenes råd. Vi kan faktisk gjøre begge deler.

Ranaregionen Næringsforening har laget en oversikt over butikker, kafeer og restauranter som har lokal nettbutikk, tilbyr «klikk og hent»-løsninger, hjemkjøring, take-away, med mer.

Og det er mye å velge mellom!

Et gavekort hos din lokale frisørsalong er en perfekt gave til en som lider av «covid-sveis».

Lei av å stå i lange køer for å hente pakker? Mange lokale butikker har «klikk og hent»-løsninger. Du kan enkelt bestille varer på nett og hente dem ferdig innpakket i butikken. Flere leverer også varene hjem til deg!

Og mens du har hodet fullt av julegavelister – spar oppvask og kjøp take-away fra din lokale restaurant. Det er få opp-sider med pandemien – bortsett fra at man kan spise take-away med god samvittighet.

Når du handler lokalt får du flotte gaver – i tillegg til at du investerer i levende lokalsamfunn, lokale arbeidsplasser og liv i byen. Det er heldigvis både enkelt og trygt å handle lokalt – også hjemmefra.

Julehandelen i år starter på www.byggbyen.no/trygghandel