50 nye arbeidsplasser i Rana

Bjørn Bjørkmo (t.v.) i Mo Industripark og Pål Høsøien i Rana Industriterminal kan glede seg over en andel av stor offshore-kontrakt.

Bjørn Bjørkmo (t.v.) i Mo Industripark og Pål Høsøien i Rana Industriterminal kan glede seg over en andel av stor offshore-kontrakt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ny offshoreleveranse gir stor aktivitet.

DEL

Ifølge hjemmesiden til Mo industripark har Statoil tildelt Wasco Energy Ltd leveransen av rørledning fra olje- og gassfeltet Aasta Hansten utenfor Helgelandskysten til Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal. Dette vil ifølge industriparken skape rundt 50 nye arbeidsplasser i Rana.

Rørene skal nemlig ferdigstilles og lagres ved Mo Industripark AS og Rana Industriterminal AS. Selve leveransen består av om lag 500 km rør, og totalt utgjør ordren 198 millioner amerikanske dollar for Wasco.

I Mo Industripark vil selskapet klargjøre, bearbeide og lagre rørene for utfrakting til feltet. Dette skal skje i det store lagerbygget på Rana Industriterminal, som fram til nå har vært armeringsstållager for Celsa Armeringsstål AS. Prosjektet varer ut 2015, og det er i denne perioden det vil gi 50 arbeidsplasser.

  • Mer om denne saken i morgendagens papir- og e-avisutgave.

Artikkeltags