Avishuset solgt for 17 millioner

Mediehusdirektør Per Brochmann og resten av styret godtok tirsdag budet på 17 millioner kroner for Rana Blad-bygget, men avisen skal leie huset videre. Foto: Viktor Leeds Høgseth

Mediehusdirektør Per Brochmann og resten av styret godtok tirsdag budet på 17 millioner kroner for Rana Blad-bygget, men avisen skal leie huset videre. Foto: Viktor Leeds Høgseth

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Rana Blad-bygget er solgt for 17 millioner kroner. De nye eierne overtar fra 1. februar, med Rana Blad som første leie-taker.

DEL

Rana Blad leier bygget videre i påvente av nye og mer passende lokaler.

– Vi hadde et styremøte tirsdag der vi vedtok å godta budet på 17 millioner kroner, og det er vi fornøyde med. De nye eierne overtar bygget fra 1. februar, men vi skal fortsatt være i lokalene en tid framover. Vi utreder forskjellige alternative lokaler i området rundt sentrum, men vi har ikke tatt noen beslutning på hvor dette blir. Inntil dette blir avgjort skal vi leie bygget fra de nye eierne, sier mediehusdirektør Per Brochmann.

Fornøyde

De nye eierne består av en gruppe på tre forskjellige firmaer. Representant for gruppen, Roger Håkonsen, sier han er fornøyd med prisen de skal betale for bygget.

– Det er firmaene Sliptomta Eiendom AS, Roi Eiendom AS og Zar Eiendom AS, som er gått sammen om å kjøpe bygget. Prisen på bygget på 17 millioner er det ingenting å si på. Med tanke på den beliggenheten bygget har og den planløsningen det har så er vi fornøyde. Vi ser selvfølgelig et inntjeningspotensial på dette, sier Håkonsen.

På hvilken måte bygget skal utnyttes vet ikke Håkonsen på nåværende tidspunkt. Men visse planer er klare.

– I første omgang skal Rana Blad leie bygget fra oss. Etter dette vil vi nok leie ut de øverste etasjene til kontorer og lignende, og vi vil nok ikke gjøre de store forandringene der. Når det gjelde kjelleren blir det nok noen forandringer. Der er det en meget bra takhøyde og lokalene kan brukes til litt av hvert. I første omgang blir vi nok å lage en inngang fra gateplan ned til kjelleren. Hva som blir der nede gjenstår å se, sier Håkonsen.

Potensial

Håkonsen mener det er en fornuftig tid å investere i eiendom nå.

– Hvis flyplassen blir en realitet, så er dette det største som har skjedd Rana side oppstarten av Jernverket. Jeg tror eiendomsprisene i sentrum vil stige bra i tiden framover, og vi ser et klart potensial i en investering som denne. Rana er på god veg oppover, avslutter Håkonsen.

Artikkeltags