Fra Rica til Scandic

Artikkelen er over 4 år gammel

Meyergården som har vært et Rica-hotell siden 1997, blir et Scandic-hotell. – For oss får ikke dette noen praktisk betydning, sier hotelldirektør Ove Bromseth.

DEL

Foreløpig har ikke Bromseth fått inngående informasjon om hva salget av Rica Hotels til Scandic, som ble kjent tirsdag morgen, helt konkret vil innebære, men han er likevel sikker på at Scandics inntog i Rana ikke vil bety store omveltninger for Meyergården.

– Meyergården er lokalt eid og Meyergården har en avtale med Rica, sier Bromseth som registrere at ved å bli en del av Scandic-familien så vil Meyergården få tilgang til bedre booking-, salgs- og innkjøpssystemer siden Meyergården da blir en del av ei veldig stor hotellgruppe i Norge.

Den blir så stor at salgsavtalen mellom Rica of Scandic forutsetter godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Norge og Sverige.

Rica Hotels AS (Rica) består av 48 egne hoteller og 24 franchisehoteller, både i Norge og Sverige, med en god geografisk spredning. Selskapet er i vekst og åpner i 2014 Rica Ørnen Hotel i Bergen og Rica Havet Hotel i Bodø. Ricas egeneide hoteller har rundt 3.000 medarbeidere, en årlig omsetning på om lag 2,6 milliarder kroner og eies av Rivelsrud-familiens selskap JGR Holding AS. Scandic er Nordens ledende hotellkjede med nær 150 hoteller i åtte land og 10.000 medarbeidere.

– God partner

Vi har i Scandic funnet en svært god havn og partner for Rica. Sammen vil selskapene utgjøre den ledende hotellaktøren i Norden, med et solid utgangspunkt for en kraftfull, videre vekst og reiselivsatsing. Rica og Scandic utfyller hverandre geografisk, og vil sammen gi gjestene flere valgmuligheter. Rica er sterke i Norge, mens Scandic har sin styrke i de øvrige skandinaviske landene. Alle ansatte i både Rica og Scandic legger sin ære i det gode vertskapet, og står på hver dag for å gi gjestene gode hotellopplevelser, sier Rica-grunnlegger Jan E. Rivelsrud i ei pressemelding.

Det har vært svært givende å få jobbe med de ansatte i Rica hver eneste dag i nesten 40 år. Jeg kan ikke få gitt nok ros til mine kolleger. De har sin definitive del av æren for at Rica i dag står fjellstøtt, med svært gode resultater å vise til. Når vi nå har fattet beslutningen om å selge, så er det med visshet om at salget gjør Scandic og Rica solid rustet for framtida, sier Rivelsrud.

– Utfyller hverandre

Kombinasjonen av Rica og Scandic vil skape en toneangivende reiselivsaktør.

Rica passer perfekt for Scandic. Geografisk utfyller vi hverandre suverent, og vi er begge opptatt av å ta godt vare på våre gjester. Nå ser vi fram til å få anerkjente Rica-hoteller med attraktive beliggenheter med på vårt lag. Til sammen har vi 25.000 gjester hvert eneste døgn. De kan snart velge blant over 220 hoteller i hele Norden, der 13.000 dyktige medarbeidere vil bidra til å skape gode og minnerike opplevelser. Med Rica styrker vi ytterligere vår posisjon som Nordens ledende hotellkjede, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic.

Rivelsrud-familien vil for øvrig videreføre eierskapet i Rica Eiendom Holding (Rica Eiendom), som har en eiendomsportefølje bestående av blant annet 22 hoteller. Porteføljen omfatter hoteller som Rica Holmenkollen Park Hotel, Rica Ishavshotel og Rica Nidelven Hotel. Forut for avtalen med Scandic er eiendommene Rica Hotel Alta, Rica Hotel No. 25 i Göteborg og Rica Hotel Malmø fisjonert fra Rica Hotels og blitt inkludert i Rica Eiendoms portefølje.

Artikkeltags