Gir seg etter 20 år som sjef

Etter 20 år som toppsjef og mer enn 30 år i avisa, har Kirsti Nielsen bestemt seg for å slutte i Rana Blad.

Etter 20 år som toppsjef og mer enn 30 år i avisa, har Kirsti Nielsen bestemt seg for å slutte i Rana Blad. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sjefredaktør og administrerende direktør Kirsti Nielsen har bestemt seg for å slutte i Rana Blad.

DEL

– Jeg har informert styreleder og de ansatte om at jeg har bestemt meg for å slutte, både i min stilling som sjefredaktør/adm. direktør, og i Rana Blad, sier Nielsen.

Nielsen begynte i Rana Blad 1. april 1982, etter å ha vært i Fædrelandsvennen og avisa Sørlandet før det. I juni 1994 ble hun ansatt som ansvarlig redaktør. I 2008 ble hun enleder i bedriften. Med seks måneders oppsigelsestid ligger det i kortene at Nielsen vil ha innehatt toppjobben i avisa i 20 år, når hun går av en gang utpå sommeren eller høsten i år.

Trenger entusiasme

– Jeg skal stå i jobben ut oppsigelsestida, som er seks måneder. Og jeg har også sagt at jeg kan fortsette til min etterfølger er på plass. Erfaringsmessig kan slike ansettelsesprosesser ta noe tid, sier Nielsen, som fyller 62 år i mai.

– Jeg vil benytte meg av muligheten til å ta ut pensjon. Hva jeg eventuelt skal gjøre seinere, får tida vise, sier Nielsen.

– Det har vært kjempespennende og utviklende, men alt må ha en ende. Bransjen er i rivende utvikling der takten er høyere enn noen gang. Det krever mye av de ansatte, og mye av oss i ledelsen. Hadde jeg vært 20 år yngre, ville jeg nok ha sett annerledes og mer offensivt på dette enn jeg gjør i dag. Engasjementet og entusiasmen er ikke lenger slik det bør være når man skal være toppleder i Rana Blad og ha ansvaret for å bringe bedriften videre.

Da er tida inne til å overlate jobben til en som er mer offensiv og moderne i hodet enn det jeg er. Det vil bli bra for bedriften med en ny toppleder som ser ting, og gjør ting, på andre måter, sier Kirsti Nielsen. Og føyer til at hun også ser frem til en tilværelse med litt mer fritid.

Utfordrende rolle

Styreleder i Rana Blad, Bjarne Holgersen, sier at prosessen med å finne Nielsens etterfølger vil starte relativt umiddelbart.

– Det er ingen kjempeoverraskelse at hun har bestemt seg for å slutte, tatt i betraktning at hun blir 62 år. Men vi synes det er trist og hadde gjerne sett at hun hadde fortsatt noen år til. Kirsti har vært en viktig person for Rana Blad i mange, mange år. Det blir utfordrende for den som skal fylle hennes rolle, sier Holgersen, som også er administrerende direktør i Avisa Nordland.

Enleder-flukt

Kirsti Nielsen blir den sjette enlederen i Amedias aviser i Nord-Norge som, i løpet av et forholdsvis kort tidsrom, har valgt å si opp. Tidligere har enledere i Finnmark Dagblad, Finnmarken, Fremover, Helgeland Arbeiderblad og Lofotposten i tur og orden takket for seg.

– Det er en tøff rolle å fylle, å være enleder i mellomstore aviser. Men jeg tror vi skal finne gode kandidater til jobben i Rana Blad. Og vi trenger bare én som er den riktige, sier styreleder Bjarne Holgersen, som håper at man kan ha ny sjefredaktør/adm.direktør på plass før sommerferien.

Artikkeltags