Svak befolkningsutvikling skyver Helgeland lengre ned på lista til Indeks Nordland

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding at Indeks Nordland opplyser at Helgeland deler tredjeplassen i fylket med Lofoten i årets kåring. Plasseringen er den samme som i 2017, men Helgeland plasseres likevel bak Lofoten som en følge av svak befolkningsutvikling.

Indeks Nordland er en årlig rangering som måler sammenhengen mellom nærings- sysselsettings- og befolkningsutvikling, og er et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune, NAV Nordland, Kunnskapsparken Bodø, Innovasjons Norge Nordland og DNB.

Styringsgruppen legger frem den årlige rapporten tirsdag klokken 0800. Vi sender direkte i samarbeid med Avisa Nordland.

- Helgeland er verken best eller dårligst på noen av indikatorene. Regionen rangeres midt på treet når det gjelder omsetningsvekst og vekst i unge voksne siste år, samt på driftsmargin. Helgeland rangeres som nest best på verdiskaping per omsatt krone, mens de har nest svakest sysselsettings- og befolkningsvekst siste fem år, uttaler dekan for Handelshøgskolen Nord universitet, og prosjektleder for Indeks Nordland, Erlend Bullvåg.

Artikkeltags