Innovasjon Norge etablerer kontor på Helgeland - har nå ansatt avdelingsleder for industri og marin sektor, samt en spesialrådgiver med arbeidssted på Mo

Innovasjon Norges team med satsing på industri, maritim og marin sektor. F.v. Jan Arne Åsjord - rådgiver marin og industri, Arne Kirkfjell - rådgiver industri, Bjarte Vedvik - rådgiver industri, Randi Moland - rådgiver marin, Alf Andersen - rådgiver maritimt, Daniel Nordqvist - rådgiver internasjonalisering, Heidi Thommesen - avdelingsleder, Monica Ahyee - direktør. Innfelt: Elin Rønning - rådgiver mobilisering på Helgeland

Innovasjon Norges team med satsing på industri, maritim og marin sektor. F.v. Jan Arne Åsjord - rådgiver marin og industri, Arne Kirkfjell - rådgiver industri, Bjarte Vedvik - rådgiver industri, Randi Moland - rådgiver marin, Alf Andersen - rådgiver maritimt, Daniel Nordqvist - rådgiver internasjonalisering, Heidi Thommesen - avdelingsleder, Monica Ahyee - direktør. Innfelt: Elin Rønning - rådgiver mobilisering på Helgeland

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innovasjon Norge Nordland ser stort vekstpotensial for næringslivet på Helgeland, og har nå ansatt avdelingsleder for industri og marin sektor, samt en spesialrådgiver med arbeidssted på Mo, skriver de i en pressemelding.

- Innovasjon Norge har lenge vært tett involvert i utviklingen på Helgeland, og ser nå nødvendigheten av å etablere eget kontor i regionen. Vi opplever at mange bedrifter allerede er fremoverlent og ligger i front, og det er viktig at vi har daglig tilstedeværelse og kan ytterligere styrke innovasjonskraften, sier Monica Ahyee, direktør Innovasjon Norge Nordland.

-Vi har etablert et dyktig team som jobber med industri, marin og maritim sektor hos Innovasjon Norge Nordland, sier hun. Heidi Thommesen ble ansatt som avdelingsleder i april i år. Thommesen er statsautorisert revisor og siviløkonom med spesialisering innen entreprenørskap og innovasjon. Hun har tidligere vært næringssjef i Bodø Kommune med fokus på innovasjon, daglig leder i PowerOffice, samt har flere år med revisjon og rådgivning der hun jobbet tett med både industri og marin sektor.

- Hele teamet vårt vil jobbe med satsningen på Helgeland og regelmessig være tilstede, sier Thommesen. - For virkelig å styrke satsningen vår har vi ansatt Elin Rønning som spesialrådgiver. Hun kjenner regionen, skal ha kontorsted på Mo og vil være vår forlengede arm på Helgeland, sier hun.

Thommesen har stor tro på at et tett samarbeid mellom næringslivet, kunnskapsmiljøene og Innovasjon Norge vil bidra til en rekke utviklingsmuligheter for vekst i regionen.

Fra Helgeland Kraft til Innovasjon Norge

Elin Rønning er i dag kommunikasjonssjef i Helgeland kraft og har lang erfaring med arbeid knyttet til næringslivet på Helgeland. Før hun begynte i Helgeland Kraft var hun daglig leder og med-gründer av kommunikasjonsbyrået Mye i media, et selskap som har mange kunder fra næringslivet i regionen. Hun har i tillegg utdanning innenfor landbruk og journalistikk og er nå på oppløpssiden med en master i økonomi og ledelse hvor forretningsmodellering og innovasjonsprosesser står sterkt.

- Jeg gleder meg til å bidra til mobilisering for det grønne skifte for industrien på Helgeland, sier Rønning.  - Sammen med nye kolleger i Innovasjon Norge og dyktige folk i næringslivet på hele Helgeland skal jeg jobbe med innovasjon og utvikling. Innovasjon Norge har mange tjenester for å bidra til nyskaping i næringslivet og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Jeg blir nå en del av dette nettverket og ønsker å bidra med mine kunnskaper for å bedre forutsetningene for verdiskaping i industrien i vår region.  Jeg får også mulighet til å bidra for fremtidige generasjoner. Det motiverer, sier Rønning.

Industri og marin sektor

Helgelands industri og marin sektor med underleverandører leverer en stor andel av Norges eksportverdi. Prosjekter knyttet til disse bransjene er interessante. Det er likevel bedriftens ønske om vekst og utvikling som er viktig for Innovasjon Norge, ikke bransjetilhørighet.

- Forskning og utvikling, det grønne skiftet og digitalisering vil være drivere for nye prosjekter vi ser etter, presiserer Heidi Thommesen. Med Elin på laget har vi en sterk drivkraft på Helgeland og kan knytte Innovasjon Norges tjenester og virkemidler til fremtidig utvikling i regionen, avslutter hun, i pressemeldingen.

Artikkeltags