Investerer fire mill. i nærbutikken

Daglig leder Nina Østrem ved Jokerbutikken i Kvina gleder seg til de i vår starter byggingen av en ny dagligvarebutikk. Eierne bak butikken vil bruke fire millioner kroner på nybygget. Foto: Arne Forbord

Daglig leder Nina Østrem ved Jokerbutikken i Kvina gleder seg til de i vår starter byggingen av en ny dagligvarebutikk. Eierne bak butikken vil bruke fire millioner kroner på nybygget. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 9 år gammel

Eierne av Jokerbutikken i Kvina er offensive. Nå vil de investere fire millioner kroner i en flunkende ny dagligvarebutikk.

DEL

– Vi har planer om å bygge en stor Joker-butikk, sier daglig leder Nina Østrem.

Hun mener nå tiden er rett for å satse med en utvidelse, siden det i dag er alt for trangt inne i butikken. I tillegg er mye av utstyret er slitt og gammelt. Planen for nybutikken er at man skal rive det grønne lagerbygget, som står inntil dagens butikk. På den tomta skal de bygge en 300 kvadratmeter stor reindyrket matbutikk.

Hva skjer med dagens lokaler?

– Vel, vi skal bruke dem også. Her skal vi ha alt annet enn mat. Det betyr både fiskeutstyr, verktøy, andre jernvareting, garn, pyntegjenstander og klær. Noe av dette har vi i dag oppe på loftet. Tanken er å få alt på ett plan, sier Østrem.

I tillegg skal det bli en kaffekrok, der folk kan sette seg ned og treffes.

– En slik krok er viktig for trivselen. Det å gi folk trivsel er meget viktig, sier butikkdriveren.

Økt omsetning

Siden 2005 har butikken doblet sin omsetning. Mye av det skyldes at sørdelen av Lurøy innland mistet sin nærbutikk.

– Selvsagt er det mange fra Aldersundet krets kommer til oss. Det er vi glade for, sier Østrem.

Hun mener samtidig at det ligger et potensial i å øke omsetningen. I den forbindelsen vil hun satse på en drift som er enda mer tilpasset fritidshuseierne.

– Har vi en god og moderne butikk, som folk finner lett fram i og med et godt utvalg, tror vi at enda flere hyttefolk venter med handelen til de kommer hit ut. Derfor vil vi også se på våre åpningstider, sier hun og antyder at det kan bli snakk om lengre dager både fredag og på lørdagene.

Økonomisk løft

Butikkdriver Nina Østrem innrømmer at det er et økonomisk løft å satse på en ny butikk. Prislapp for byggingen er estimert til fire millioner kroner.

Hvordan skal det finansieres?

– Vi skal inn med en egenkapital på 30 prosent og så har vi søkt kommunen om et lån og tilskudd på 400.000 kroner. Resten må vi låne i banken, sier Østrem.

Hun og resten av eierne jobber ut fra at de skal starte byggingen i løpet av våren.

Siden tomta ligger nært fylkesvegen utover til Tonnes, har Statens vegvesen kommet med en del krav for å bedre de trafikale forholdene.

– Vi er i en dialog med dem for å finne ut hvordan vi skal få bedre parkeringsløsninger, sier Østrem.

Artikkeltags