Jubel på Elkem

Hos verksdirektør Arve Ulriksen, statsråd Lisbeth Berg Hansen, hovedtillitsvalgt Hans Ivar Bakken og ordfører Lars Evjenth satt smilene løst i formiddag. Foto: Jan-Olav Ingvaldsen

Hos verksdirektør Arve Ulriksen, statsråd Lisbeth Berg Hansen, hovedtillitsvalgt Hans Ivar Bakken og ordfører Lars Evjenth satt smilene løst i formiddag. Foto: Jan-Olav Ingvaldsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Regjeringens CO2-kompensasjon betyr mellom 20 og 40 millioner per år for Elkem Salten i Sørfold.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Det var fiskeri- og havbruksminister Lisbeth Berg Hansen som fikk gleden av å selge inn det glade budskapet tirsdag klokken 10.00 til ansatte og ordfører i Sørfold.

– For oss betyr dette at våre eiere får et bedre utgangspunkt for å satse videre på de planene vi har på investeringssiden, sier Arve Ulriksen, verksdirektør. Fra og 2013 vil regjeringen tilføre industrien 500 millioner per år i en periode på sju år.

– Regjeringen driver en aktiv næringspolitikk. I forhold til landene i EU er vi først ute med en slik nasjonal kompensasjonsordning, sier statsråd Berg Hansen til Avisa Nordland.

Hun sa også at det er viktig å bidra til at landbasert industri kan møte de utfordringer kom er og som vil komme i et internasjonalt marked. Helt siden 2005 har industrien og fagbevegelsen bedt om å få en slik ordning. Det var etablering av en EU sin kvotesystem som medførte økte kraftpriser.

Kraftprodusentene overførte sine kvotekostnader i kraftprisen. På denne bakgrunnen fikk norsk vannkraft et CO2 påslag til tross for at norsk produsert kraft er utslippsfri. Kompensasjonsordningen skal senere godkjennes av EFTA’s overvåkning program ESA før den settes i verk.

Ordfører Lars Evjenth tror dette er med på trygge flere hundre arbeidsplasser i indre Salten.

Artikkeltags