Kjøper halve Momek

Wiggo Dalmo fra Momek og Per Hatlem fra Hitec Vision er fornøyde med kompaniskapet. Foto: Harald Mathiassen

Wiggo Dalmo fra Momek og Per Hatlem fra Hitec Vision er fornøyde med kompaniskapet. Foto: Harald Mathiassen

Artikkelen er over 5 år gammel

Investerings- og oppkjøpsselskapet HitecVision kjøper opp 50 prosent av Momek.

DEL

Hitec Vision er et norsk investerings -og oppkjøpsselskap. 13. september slapp Momek Group nyheten om at HitecVision kjøper seg inn i Momek. Helgeland Invest eide 34 prosent av aksjene i selskapet, men disse har nå Hitec Vision kjøpt. Dalmo Holding hadde før oppkjøpet 66 % av aksjene. Hitec Vision kjøper 16 prosent av disse og dermed eier de 50 prosent av Momek Group. Det etableres samtidig et nytt selskap, Momek AS som skal eie Momek Group. Eierne Dalmo Holding og Hitec Vision skal styre Momek AS på lik linje.

- En god løsning

- Vi har stor tro på at HitecVision blir en god partner for å kunne videreutvikle Momek Group. Det er først og fremst HitecVisions klare mål om vekst og utvikling gjennom å tilføre kompetanse, nettverk og kapital, som gjør dette til en god løsning for oss», uttaler konsernsjef og medeier Wiggo Dalmo. «Vi møter stadig tøffere konkurranse i et internasjonalt marked og kompleksiteten på våre tjenester øker. Dalmo trekker blant annet Subsea som et av de viktige satsningsområdene fremover. Videre understreker han behovet for å rekruttere mange dyktige ingeniører i tiden som kommer. At vi er solid finansiert, planlegger investeringer på mange hundre millioner og konkurrerer i et internasjonalt marked er våre kunders beste garanti for at Momek Group er et godt valg også i fremtiden. Dette gjelder ikke bare innenfor Olje & Gass, men for hele vår kundeportefølje, sier Dalmo.

Videreutvikling

- For HitecVision er dette en spennende satsing hvor vår kapital og ressurser, i kompaniskap med Wiggo Dalmo, kan støtte oppbyggingen av Momek som en aktør innen bygg, fabrikasjon og MMO (vedlikehold og modifikasjon). Vi ønsker å videreutvikle Momek Group ut fra det sterke grunnlaget som er lagt av Wiggo, Helgeland Invest og medarbeiderne i Momek, til en betydelig leverandør innenfor dette segmentet, dette skal vi bygge videre på. Momek, godt støttet av Helgeland Invest, har gjennom mange år vist vilje og evne til vekst og utvikling, uttaler Per Hatlem, Partner Industri HitecVision og tidligere konsernsjef i Apply.

Les mer om denne saken i fredagens papirutgave av Rana Blad eller på vår e-avis.

Artikkeltags