LKAB fullfører Momek-kontrakt

LKAB er så fornøyde med lastestasjonene Momek Fabrication har laget for gruvene i Kiruna, at de sier ja til å fullføre opsjonen med produksjon av de 13 siste fra en kontrakt de inngikk i 2010. Her tar driftsleder Frank Åsheim fra Momek sine kontraktspartnere Kurt Bågesund (prosjektleder). Thomas Nordström (prosjektleder) og Kennet Täckdal (prosjektinnkjøper) i hånda.

LKAB er så fornøyde med lastestasjonene Momek Fabrication har laget for gruvene i Kiruna, at de sier ja til å fullføre opsjonen med produksjon av de 13 siste fra en kontrakt de inngikk i 2010. Her tar driftsleder Frank Åsheim fra Momek sine kontraktspartnere Kurt Bågesund (prosjektleder). Thomas Nordström (prosjektleder) og Kennet Täckdal (prosjektinnkjøper) i hånda. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Momek starter umiddelbart produksjonen av de 13 siste lastestasjonene til LKABs malmgruve i Kiruna.

DEL

I september 2010 inngikk Momek Fabrication AS en kontrakt med LKAB verdt 75 millioner kroner. Denne kontrakten inneholdt én del med levering av 24 lastestasjoner og én opsjon på levering av 13 stasjoner til. Nå har LKAB valgt å si ja til å utløse opsjonen. Dermed skal Momek Fabrication AS fullføre hele volumet av den opprinnelige kontrakten. Ifølge divisjonsleder Hans Marius Støre Mastermo har den utløste opsjonen en verdi på 29 millioner. Kontrakten inneholder både produksjon og montering av utstyret 1365 meter under jorda ved gruva i Kiruna.

Totalvekten på de 13 lastestasjonene er på 780 tonn stål. Det betyr at hver lastestasjon har en egenvekt på 60 tonn.

Svært fornøyd

Konsernsjef Wiggo Dalmo i Momek Group er svært fornøyd med at LKAB valgte å benytte seg av opsjonen.

– Det er viktig at våre kunder er fornøyde med jobben vi gjøre og ønsker å videreføre sitt samarbeid med oss, sier han.

Dalmo forteller at denne typen ordre er god og den gir en god bunn for driften hos Momek Fabrication.

Jobben vil i snitt sysselsette 15 ansatte.

Håper på mer jobb

Siden LKAB har store utvidelsesplaner, håper konsernsjef Dalmo at noe av dem skal tilfalle hans selskap.

– På slike jobber er det konkurranse. Vi må bare håpe vi når fram i forhold til kvalitet og pris, sier han.

Da Momek Fabrication i 2010 sikret seg den opprinnelige kontrakten ble det sett på som et gjennombrudd inn mot bergverksnæringen, som de over tid har satset på å komme seg inn på.

Artikkeltags