Gå til sidens hovedinnhold

Nye eiere i HSI

Artikkelen er over 13 år gammel

Helgeland Sveiseindustri har besluttet å selge vel 90 prosent av aksjene i selskapet til Westcon fra Ølen på Vestlandet. Lokale eiere har resten av aksjene i selskapet.

HSI har hatt et tøft år og har lenge vært ute etter å få inn nye eiere. På lillejulaften ble det besluttet i generalforsamlingen at Miras-konsernet trekker seg ut og at skipsverftet Westcon overtar vel 90 prosent av aksjene.

– Vi har samarbeidet med Westcon i mange år og denne overtakelsen vil på sikt tilføre oss større arbeidsoppgaver som vil sikre fortsatt drift på Nesna. Westcon har i dag rundt 300 ansatte og driver med bygging og reparasjon av skip. De er blant de største på riggvedlikehold og omsatte for 1,5 milliarder kroner i fjor, sier en fornøyd daglig leder Arnt Skogsøy som ikke vil si hvor stor overtakelsessummen er.

Skogsøy hadde aksjemajoriteten i selskapet før Westcon kom inn.

Miras-konsernet i Rana eide 34 prosent av aksjene i HSI.

– Da Westcon viste interesse for selskapet så vi at det kunne være en styrke både for HSI og hele verkstedmiljøet i området. Westcon har et stort nettverk og kompetanse innen riggvirksomheten, og dette kan tilføre virksomhet og skape ringvirkninger i området, sier konsernsjef Jens Rønning i Miras.