Overtar roret ved båtfabrikken

Styreleder og daglig leder Torbjørn Jørgensen, produksjonssjef Pål Wang og ansvarlig for logistikk og innkjøp, Trond Antonsen, tar over Rana Plast og Præsteng Industrier. Eilert Præsteng og familie selger seg ut. Foto: Klaus Solbakken

Styreleder og daglig leder Torbjørn Jørgensen, produksjonssjef Pål Wang og ansvarlig for logistikk og innkjøp, Trond Antonsen, tar over Rana Plast og Præsteng Industrier. Eilert Præsteng og familie selger seg ut. Foto: Klaus Solbakken

Artikkelen er over 10 år gammel

I over 100 år har familien Præsteng produsert båter. I går overtok Hemnes Holding roret og vil føre tradisjonen videre.

DEL

Midt i finanskrisen har hemnesværingene Pål Wang, Trond Antonsen og Torbjørn Jørgensen – sammen med Olderskog AS ved Snorre Lund og ROI Invest – overtatt eiendommen Præsteng Industrier AS og aksjene i båtfabrikken Rana Plast AS.

– Det er på mange måter vemodig. Det ligger mange følelser i dette, sier disponent Eilert Præsteng (75) i det han mønstrer av som leder for fabrikken.

– Vi har ikke tenkt å revolusjonere båtproduksjonen med nye modeller. Men en modifikasjon av enkelte båttyper blir det, sier daglig leder og styreleder i Hemnes Holding AS, Torbjørn Jørgensen.

Vet hva de gjør

I går ettermiddag ble de ansatte orientert om eierskiftet. Ordfører Kjell-Idar Juvik var tilstede og takket Eilert Præsteng for mange års innsats som en viktig bidragsyter for arbeidsplasser på Hemnesberget.

– De som tar over vet hva de gir seg inn på. De har fått de rette karene i drift og ledelse, sa Juvik, som mener at Hemnes vil ha båtproduksjon i mange år framover – noe som er viktig for bosetting og sysselsetting. Men han kunne konstatere at det kanskje ikke er den beste tiden å ta over en båtfabrikk.

– Men det er i motbakke det går oppover, sa han før han overrakte kommunens vimpel med båtklammermotiv til Torbjørn Jørgensen.

Annus horribilus

Torbjørn Jørgensen skal være daglig leder i 20 prosent stilling inntil ny daglig leder blir ansatt. Han er samtidig styreleder i det nye selskapet. Pål Wang fortsetter som produksjonssjef og Trond Antonsen som ansvarlig for logistikk og innkjøp.

– 2009 blir et "annus horribilus", sa Jørgensen, som samtidig minte om at mange vil få økt kjøpekraft. Han slo fast at Rana Plast har anerkjente båter, og at finanskrisen ikke vil stoppe hytteeiere som vil ha ny båt.

Mer om denne saken leser du i Rana Blads papirutgave fredag og på PDF

Artikkeltags