Mo Industripark imponerte Europaministeren: Mo har et spennende og mangfoldig næringsliv

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Europaministeren besøkte fredag Mo Industripark (MIP) for en gjennomgang av klyngen og hvilke prosjekter MIP arbeider med.

- Mo har et spennende og mangfoldig næringsliv. Med alt fra store selskaper med lang historie som for eksempel Celsa Armeringstål AS til nye mindre selskaper som Tag Sensors. Begge bedriftene
er avhengige av Europa som marked og stabile rammevilkår. EØS-avtalen sikrer dette og mye annet. Tag Sensor har for eksempel fått støtte av EUs Horisont 2020 SMB instrument, sier Europaminister Bakke-Jensen, står det i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

Europaministeren fikk også presentert Polarsirkelen Lufthavn og ny dypvannskai som to svært viktige prosjekter for Rana, Helgeland og samarbeidet med nabobyene på svensk side av grensen.

- Gjennom EØS-avtalen og de mulighetene som nordisk samarbeid gir oss er det mange spennende muligheter for Rana og regionen. Rana samfunnet er på ballen på en svært imponerende måte, dere evner å bygge broer og vise hvordan enkeltprosjekter bidrar til regional utvikling, og dere evner å vise og forklare hvorfor industri fortsatt er viktig for Norge, fortsetter Europaministeren.

- Det er viktig for MIP med gode relasjoner til sentrale politikere. Vi opplever møtene med Europaminister Bakke-Jensen som svært givende. Bakke-Jensen er godt kjent med flere av prosjektene våre, og med våre viktigste samarbeidspartnere i Europa. For MIP og bedriftene her er EØS-avtalen helt sentral, da er det ekstra stas med besøk av Europaministeren, sier Terje Lillebjerka i Mo Industripark.

- Det har vært en svært god og produktiv dag, vi har vist ministeren hva vi duger til, og hva de viktigste prosjektene for Rana samfunnet er sier Kai Henriksen, i Nordland Høyre.

Reidar Ryssdal tok med ministeren på en omfattende guidatur av Mo Industripark.

- Europaministeren viste stort engasjement for arbeid med utviklingen av grønn industri i verdensklasse. Ministeren lyttet og kom med råd i dialogen om hvordan skape nye vekstbedrifter. Ekstra artig var det at en båt med kvartsitt fra nabokommunen hans Tana var inne til lossing i det vi kjørte gjennom havneterminalen, avslutter Reidar Ryssdal.

Artikkeltags