Kjøleservice Helgeland tar sats sammen med Tromsø-firma for å styrke seg langs hele kysten av Nord-Norge

Frode Berg og Martin Schjølberg i Kuldeteknikk i Tromsø går nå sammen med Kjøleservice Helgeland.

Frode Berg og Martin Schjølberg i Kuldeteknikk i Tromsø går nå sammen med Kjøleservice Helgeland. Foto:

Kjøleservice Helgeland som har avdelingskontor i Mo i Rana, slår seg sammen med Tromsøselskapet Kuldeteknisk.

DEL

Kuldeteknisk og Kjøleservice Helgeland styrker sin tilstedeværelse langs kysten i Nord-Norge, og går nå sammen om videre vekstambisjoner. De skal bygge Norges største kompetansemiljø på temperaturhåndtering.

Kuldeteknisk er en av landets største entreprenører innen kuldeteknikk, og har planer om betydelig bærekraftig vekst i årene som kommer. Kuldeteknisk leverer energieffektive og miljøvennlige løsninger til blant annet sjømatnæringen, dagligvarehandelen, næringsmiddelindustrien og byggebransjen, skriver Kuldeteknisk og Kjøleservice Helgeland i en pressemelding.

Det er knappe en måned siden Kuldeteknisk gikk sammen med Kelvin Teknikk om å etablere Kuldeteknisk Vest i Bergen. Nå blir det samarbeid også på Helgeland.

Riktig samarbeidspartner

Kjøleservice Helgeland ble etablert i begynnelsen av 2004 og har 16 ansatte. De tilbyr produkter, service- og vedlikehold, prosjektering innen kjøl/frys, vannbåren varme, varmepumper og aircondition. Selskapet dekker hele Helgeland med hovedkontor i Mosjøen, og med avdelinger i Mo i Rana, Sandnessjøen og Brønnøysund.

– For oss i Kjøleservice Helgeland har det vært viktig å finne riktig samarbeidspartner med tanke på å bygge et solid og bærekraftig selskap. Hittil har den største kundegruppen vår vært dagligvarebransjen her på Helgeland, men vi sikter mot et større nedslagsfelt geografisk og bransjemessig. Vi ser et naturlig vekstpotensial i de blå næringene – og da spesielt i de regionale næringsklyngene innen oppdrett og fiskeri. Her har vi sammenfallende interesser med Kuldeteteknisk, sier daglig leder Kjell Arne Antonsen i pressemeldingen.

– Kjøleservice Helgeland har bygd opp en kompetent og dyktig stab som har levert lønnsom drift over tid. Vi står for de samme kjerneverdiene: kundefokusert, bærekraftig, nyskapende, dedikert og solid. Med en kulturell match og med et yrende liv i næringene rundt oss så er vi ikke i tvil om timingen er god for et samlet kompetanseløft, sier administrerende direktør Martin Schjølberg i Kuldeteknisk.

Helgeland er et av de viktigste områdene for fiskeoppdrett i Norge og i verden. Her produseres det årlig store mengder laks og ørret, og regionen er et tyngdepunkt i Nord-Norge innen prosess- og verkstedindustri, kraftproduksjon, havbruk og olje- og gassaktivitet.

Miljøvennlig teknologi

Anders Høifødt er partner i det aktive eierfondet Nord Kapitalforvaltning som er hovedaksjonær i Kuldeteknisk. Han sier:

– Nærhet til ressursene gir oss et konkurransefortrinn når vi skal ekspandere ut av landsdelen og landet. Vi er derfor veldig tilfreds med å få en kompetent organisasjon som Kjøleservice Helgeland med på laget.

– Vi skal tredoble omsetningen i løpet av de neste tre til fem årene, ikke minst gjennom fortsatt investering i forskning og utvikling. Vi skal også komme tettere på eksisterende og nye kunder geografisk, faglig og med høy servicedekning. Satsingen på Helgeland og Vestlandet er en del av denne strategien, sier Martin Schjølberg.

Utvikling av miljøvennlig kjøleteknologi er viktig i kampen mot global oppvarming. Kuldeteknisk har fått stor oppmerksomhet fra myndighetene både nasjonalt og internasjonalt for sin satsing på naturlige kuldemedier som CO₂.

– Vi benytter ikke bare CO₂ i våre anlegg, men blir ofte titulert som patrioter for CO₂. Sammenlignet med andre gasser er dette et svært naturlig, robust, veltestet og miljøvennlig kuldemedium, avslutter Martin Schjølberg i Kuldeteknisk.

Artikkeltags