Tapte for damene

Artikkelen er over 6 år gammel

Ved er ikke bare for gubber, viste «Jenter i Skogbruket» i praksis utenfor Stortinget på selveste kvinnedagen.

DEL

(Siste) Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) var blant dem som fikk seg en skoleleksjon i skogsarbeid med motorsag, kløyving og vedstabling da organisasjonen «Jenter i Skogbruket» feiret stemmerettsjubileet og markerte kvinnedagen på Løvebakken.

Selvsagt med en appell – og kvinnehyllest – signert skogministeren.

– Kvinnene har hatt mye av slitet i landbruket og skogbruket, men også kommet med de gode løsningene og dratt næringen inn i en ny tid, skrøt Slagsvold Vedum.

– Skogbruket er fortsatt en mannsdominert næring. Derfor er det så viktig og bra at «Jenter i Skogbruket» er en døråpner inn i skogbruket for kvinner. Enhver næring som får inn kvinner blir en bedre næring, mener landbruksministeren.

Vinterkulda var på en snarvisitt tilbake da Løvebakken var åsted for skogbruksarbeid fredag. Men veden varmer selv før den legges i ovnen. Politikertrioen Slagsvold Vedum, Thomas Breen (Ap) og Mari Lund Arnem (SV) fikk erfare at vedsanking både er trim og mosjon, samtidig det skaper en stor og miljøriktig energiressurs.

Det rødgrønne politikerlaget måtte smertelig se seg slått i vedstablingskonkurransen – men kan skylde litt på at ankermannen ble kapret av NRK og måtte skynde seg til Kongen i statsråd. Dermed ble politikerlaget redusert til to personer i den spennende innspurten.

– Vi var veldig sterke på starten, men det gikk litt dårligere på slutten. Du kan si det sånn at vi ønsker å løfte andre fram, sa en for anledningen andpusten statsråd til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

«Jenter i Skogbruket» er en organisasjon som arbeider for å motivere og stimulere jenter i alle aldre til deltakelse og engasjement på alle plan innenfor skogbruket.

De 450 medlemmene representerer skogeiere, odelsjenter, skogsarbeidere, studenter samt ansatte i offentlig og privat skogbruk og landbruk.

Organisasjonen ble stiftet i 1986, og baserer sitt arbeid på ideelt arbeid. Målsetningen er å gjøre seg selv overflødig.

– Den dagen kvinner har en like selvfølgelig plass i skognæringen som menn, vil det ikke være behov for en egen interesseorganisasjon for kvinner, sier styreleder Solfrid Martinussen. (ANB)

Artikkeltags