Utdanner ledere fra Mo

Aleksander Arntsen (Momek Building AS), Sondre Rødsand (Momek Building AS), Lasse Fjellbekkmo (Elmar Svendsen AS)Foto: Bjørnar Hansen

Aleksander Arntsen (Momek Building AS), Sondre Rødsand (Momek Building AS), Lasse Fjellbekkmo (Elmar Svendsen AS) Foto: Bjørnar Hansen

Artikkelen er over 6 år gammel

Mellomledere fra Momek tar videreutdanning i Tromsø.

DEL

I Tromsø er de samlet, 31 elever på en helt spesiell privatskole. I første rekke sitter mellomledere fra MOMEK Building AS som for tiden gjennomfører sin videreutdanning til formenn og byggeplassledere i landsdelens bygg- og anleggsbransje, står det i en pressemelding fra NESO.

Entreprenørene i landsdelen har en egen serviceorganisasjon (NESO) som har satt fokus på mellomlederne og sørger for at bygg- og anleggsbransjen i nord skal få bedret sin lønnsomhet og økt verdiskapning.

Skolen er privat og med hjelp fra det offentlige er den blitt unik i sitt slag i landet.

Populær videreutdanning

- Behovet og responsen i landsdelen har vært enorm. I år måtte vi avslå søknader om deltakelse. Normalt får tretti elever innpass ved skolen, som nå er inne i sitt 17 driftsår.

Vi kan dokumentere at bedrifter har hatt en positiv utvikling etter at de har sendt sine formenn og baser på skolen. Målet med skolen er å tilføre kompetanse ned til mellomlederne slik at administrasjonen får tid til det de egentlig skal gjøre, nemlig sørge for god tilgang til jobber og god lønnsomhet sier Jack Johnsen.

Flere av medlemsbedriftene i NESO har sendt samtlige av sine formenn og baser på skolen.

NESOs formannsskole

Elevene som fullfører skolen får kunnskaper innen organisasjon, økonomi og ledelse. De fem samlingene som utgjør skolen går hver over fem dager og gjennomføres for tiden ved Radisson SAS Hotell i Tromsø. Elevene har hjemmeoppgaver som er knyttet til deres jobb i mellomperiodene. I tillegg følges de opp av en egen fadder som gir råd når teori skal omsettes til praksis og bidrar slik til at kunnskap fra skolebenken blir tatt aktivt i bruk ute i bedriftene.

Gammel og ung

Elevene på skolen har stor variasjon i alder og erfaring med deltakere fra 20- til 50 årene. Her er alt fra rene handverkere til Ingeniører og daglige ledere.

- Vi har alle mye å lære av hverandre, er det unisone omkvedet over kaffekoppen i en av de få pausene som ligger i hver samling. I alt er det 17 bedrifter fra landsdelen som har sendt sine ansatte til mellomlederopplæring i denne runden, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags