Wasco Energy på leverandørjakt

LEVERANDØRMØTE: Fra venstre:  Martyn Wilmott fra Wasco, Bjørn Bjørkmo fra Mo Industripark, Vivian Lorentzen og Rik Nugteren fra Wasco møtte potensielle leverandører til ferdigstillelsen av rørledningene som skal går fra olje- og gassfeltet Aasta Hansteen.

LEVERANDØRMØTE: Fra venstre: Martyn Wilmott fra Wasco, Bjørn Bjørkmo fra Mo Industripark, Vivian Lorentzen og Rik Nugteren fra Wasco møtte potensielle leverandører til ferdigstillelsen av rørledningene som skal går fra olje- og gassfeltet Aasta Hansteen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ansatte fra Wasco møtte lokale potensielle leverandører for å finne framtidige samarbeidspartnere.

DEL

I begynnelsen av februar tildelte Statoil Wasco Energy Ltd leveransen av rørledningen fra olje- og gassfeltet Aasta Hansteen. Ferdigstillingen av rørledningen skal gjøres i Mo Industripark, og nå jakter Wasco på potensielle leverandører.

– Vi trenger dere for samarbeid og for å levere varene, sier seniorkonsulent Vivian Lorentzen fra selskapet Wasco.

Onsdag hadde det malaysiske selskapet leverandørmøte i Rana, for å bli kjent med framtidige potensielle leverandører. I går, torsdag, hadde de et åpent informasjonsmøte om prosjektet.

Martyn Wilmott fra Wasco Corporate kom helt fra Malaysia for å gi en kort presentasjon av bedriften og litt om tidligere prosjekter.

Industriby

– Vi har lenge vært i kontakt med Statoil for å få til et samarbeid, sier Rik Nugteren fra Wasco establishment.

Da avtalen kom i havn startet arbeidet med å finne et godt sted for å få jobben utført.

– Vi valgte Mo i Rana fordi det er en by som allerede har industribygninger. Vi trengte et stort område med flatt land, lagerbygninger, havn og infrastruktur. Dette fant vi i Mo i Rana, sier Nugteren.

Lokalisering av produksjonen blir i kamstålbygget på kaia som blir ledig når Celsa flytter ut.

– Vi er opptatt av å holde tidsfrister og opprettholde sikkerheten. Det er kort tid, men vi vet at vi kan klare det med hjelp av gode leverandører, sier Nugteren.

Leverandørmøtet ble arrangert for at partene kunne bli kjent med hverandre og gi en kort forklaring på hvilke leverandører som trengs til prosjektet.

Det er behov for blant annet isolasjonsarbeid, ingeniører, varmesystem, lys, midlertidige kontorer, transport og IT.

– God signaleffekt

Per Christian Haug fra Statoil måtte avlyse, men administrerende direktør ved Mo Industripark, Bjørn Bjørkmo, troppet derimot opp i hans sted.

– Dette er et nytt steg i retning av offshoreindustrien. Det plasserer oss på offshorekartet og gir en veldig god signaleffekt, sier Bjørkmo.

Siden Ruukki ble nedlagt har mange fasiliteter blitt stående ubrukt.

– Dette er et stort prosjekt og det er veldig gledelig for oss at ferdigstillelsen legges til Mo Industripark. Alle vinner på at det er stor aktivitet i parken, sier Bjørkmo.

I tillegg deltok Eirik Hansen fra Petro Arctic som informerte kort om olje- og gassvirksomheten i nord.

– Det er viktig at anlegget som bygges opp kan brukes i mange år framover. Statoil ser på hvordan de vil videreutvikle seg i nord, og de er dermed interessert i å beholde nettverket rundt, sier Hansen, og legger til:

– Jeg tror Wasco har gjort lurt i å etablere seg her.

Artikkeltags