Det er i en pressemelding det går frem at Arctic Race of Norway, Innovasjon Norge og Nordland fylkeskommune inviterer til næringslivskonferansen Energi i det grønne skiftet i Mo i Rana dagen før ARN starter i Mo i Rana, altså den 10. august.

Konferansen har bærekraft som tema og tar sikte på å løfte frem de gode eksemplene lokalt.

– For å få til det grønne skiftet må vi omstille oss slik at vekst og utvikling skjer innenfor naturens tåleevne. Næringslivet jobber hver eneste dag for å omstille seg for å bli enda mer bærekraftig. På denne næringskonferansen vil vi vise frem de gode eksemplene og ta diskusjonen om hvordan Norge kan være i førersetet her, sier innovasjonsrådgiver Elin Rønning i Innovasjon Norge Nordland, og fortsetter:

– Vi har med bedrifter som kan fortelle om sin erfaring, som har vært gjennom det grønne skiftet og kan dele suksesshistorier. Et eksempel på det er Øyfjellet vind, som gir energi, bokstavelig talt. Vi har hentet inn en ung stemme i Frida Vonstad, gründer av The Coring Company, som vil fortelle om hvorfor hun har etablert seg her i Mo i Rana, selv om hun kunne ha jobbet for NASA. Vi venter en minister på besøk, og Freyr, Bergen Carbon Solution og Energi i Nord forteller om hvordan vi lykkes med å skape de grønne arbeidsplassene, og hvordan vi fyller dem. Mat er energi i det grønne skiftet, og Heidi Bjerkan i Credo, Elise Rønning i Til Elise, Hallvar Ellingsen i Kvitnes gård og tidligere reiselivsdirektør i Visit Norway Bente Bratland Holm forteller om betydningen den rene og gode kvaliteten på norsk mat har for norsk reiseliv. Bodø/Glimt avrunder med inspirasjonsforedrag om deres jobb med Action Now.

Konferansen holdes på Scandic Meyergården og har følgende program (som kan bli endret):

11. 30 -11.35 Kulturelt innslag

11.35 - 11.45 Velkommen til Nordland, åpning ved IN Nordland direktør Monica Ahyee og fylkesrådsleder i Nordland Fylke Tomas Norvoll

11.45 - 11. 50 Velkommen til verdens grønneste region - Ung stemme som satser på nye grønne arbeidsplasser i regionen.

11.50 - 12.10 Minister– Verden trenger grønn vekst

12.10 - 12.15 Norway Energy Hub - Norge i førersetet mot ei fornybar fremtid i 2030 - Eqinor

12.15 - 12.30 Hvordan fikk vi til Øyfjellet Vind og hvilke ringvirkninger gir det? Øyfjellet Vind

12.30 - 13.00 Hvordan lykkes vi med å skape de nye grønne arbeidsplassene og hvordan fylle dem? Bergen Carbon Solution, Freyr ved Hege Norheim Chief Sustainibility offiser, Petter Bjørkli , klyngeleder Energi i Nord

13.00-13.15 Tre industristemmer i det grønne skiftet.

13.15 - 13.45 Pause

13.45– 14.10 Hva skal til for at vi finansierer i de nye grønne næringene?

14.10-14.30 Hva skal til for at vi investerer i de nye grønne næringene?

14.30 – 15.00 Hva betyr den rene og gode kvaliteten på norsk mat i for norsk reiseliv ved Heidi Bjerkan Credo, Elise Rønning Til Elise og Kvitnes Gård Hallvar Ellingsen og tidligere reiselivsdirektør i Visit Norway Bente Bratland Holm i «soft» dialog med Rydsaa.

15.10 - 15.30 Tre kulturstemmer i et bærekraftsperspektiv - ARN, Bodø 2024, VM Trondheim 2025.

15.30 - 16.00 Action Now - Gi alt for en bærekraftig framtid - Bodø/Glimt.