Gå til sidens hovedinnhold

Nesna opprettholder karantene for de som kommer fra Bodø og Trømsø

Artikkelen er over 1 år gammel

For å forsinke og hindre spredning av Covid-19, og bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester, har kommuneoverlege Ilkka Maapalo i Nesna vedtatt at i tillegg til alle som kommer til kommunen fra Trøndelag og sørover, skal også folk som kommer fra Bodø og Tromsø fortsatt i karantene.

Dette er vedtaket:

1) Alle som ankommer kommunen etter reiser fra områdene angitt i punkt 2 ilegges hjemmekarantene etter ankomst. På grunn av koronaviruset sin inkubasjonstid skal karantenens varighet være 14 dager.

2) Vedtaket gjelder fra 29. mars fra følgende områder: Alle fylker sør for Nordland, samt kommunene Tromsø og Bodø, som anses som høyendemiske områder i Nord-Norge.

Her er hele vedtaket i Nesna som gjelder fram til kommende søndag.

Rana kommune vedtok i går at de ikke lenger krever karantene etter reise i Nord-Norge, men opprettholder karantenekravet for reisende som kommer fra resten av landet.

– En nord-sør barriere mellom Nordland og Trøndelag vurderes som det viktigste tiltaket for å hindre at koronasmitte kommer til kommunen, sier kommuneoverlege Frode Berg i går.

Les også

Rana kommune holder på karanteneregler for reisende fra Sør-Norge, men opphever karantenekrav mot reiser innad i Nord-Norge

Les også

Glede over nye karanteneregler i Rana hos LNS. – Nå får vi lov til å benytte arbeidsfolk fra hele Nord-Norge

Kommentarer til denne saken