Per Amundsen og Sverre Mogård-Larsen tildeles Ildsjelprisen i Nesna

DEL

Nesna frivilligsentral deler hvert år ut prisen for årets ildsjel. I en pressemelding offentliggjøres årets vinnere.

– Prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer, pågangsmot og/eller frivillige arbeid har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn.

Vi fikk i år inn mange forslag på strålende kandidater. Også kandidater som vi håper blir foreslått flere ganger, da det ikke bare er årets vinnere som fortjener denne prisen. Vi har også fått forslag etter fristens utløp, og vi vil på det sterkeste oppfordre til å levere inn forslag til neste års tildeling, i god tid.

Selv om dette vil gjøre vår jobb enda vanskeligere. Det er fortsatt mange gode og verdige kandidater til ildsjelprisen i Nesna. Det er vi veldig glad for, siden de er med på å gjøre Nesna kommune til en fantastisk kommune å bo i.

Prisen består av et diplom og et kunstverk av en lokal kunstner. Ludvig Fagervik har som vanlig laget diplomet, og årets Ildsjel-kunstner er Eirin Dybdal, som til tross sine unge år, har etablert seg som en strålende lokal kunstner. Kunstverket forestiller Nesna kommune, fritt etter hukommelsen.

I år går ildsjelprisen til to voksne herrer. Prisvinnerne har en unik evne og vilje til å tilføre livsglede og trivsel til sine tilhørere. Gjennom et langt liv har de underholdt og gledet, og når de nå er pensjonister har de fortsatt sin gjerning på frivillig basis.

Gjennom mer eller mindre ukentlige opptredener på Nesna sykehjem, med sang og musikk som gleder og bringer fram minner, bidrar de til at beboere (og ansatte) får en økt livskvalitet i hverdagen.

I tillegg til å glede beboere og ansatte på Nesna sykehjem, er prisvinnerne stadig å se i andre kulturelle sammenhenger. Med trekkspill, sang og gitar, har prisvinnerne en naturlig plass i Nesnas kulturliv.

Andre påpeker at dette er herrer som også er lett å be til alle mulige aktiviteter, og de stiller gjerne opp for andre.

Nesna frivilligsentrals Ildsjelpris for 2018 går til Per Amundsen og Sverre Mogård-Larsen, står det i pressemeldingen fra Nesna frivilligsentral.

Artikkeltags