Arrangøren er villig til å gi rabatter til de som kan argumentere for at de trenger det, selv om det går på bekostning av taket på brygga

Trøndelag turneteater tar med seg Johan Bojers Den siste viking til Nesna.

Trøndelag turneteater tar med seg Johan Bojers Den siste viking til Nesna. Foto:

Hva passer vel bedre enn å sette opp forestillingen Den siste viking på brygga på Nesna?

DEL

Leder i Nesna kystlag, Bjørn Oddvang, sier at nesnaværingene ofte reiser til Rana for å gå på kulturelle arrangement, nå har folk fra Rana og Hemnes en gylden anledning til å ta turen til Nesna.

Onsdag 19. juni får kystlaget besøk av Trøndelag turnéteater med deres oppsetting av Den siste viking.

– Nesna Kystlags formål er å gi innblikk i vår kystkultur. Dette er en forestilling som i høyeste grad gjør det. Vi håper så mange som mulig får dele denne opplevelsen med oss. Forestillingen er i første etasje på BRYGGA vår med ekte tjærelukt og naturtro omgivelser med saker og ting fra kystens kultur, sier Oddvang.

Johan Boiers roman Den siste viking er den eneste skikkelige beskrivelse av hvordan det var å leve på kysten og være fisker for hundre år siden. I boka får vi følge Kaneles, Pinadø med Liltjfoten og de andre som bodde i ei kystbygd før motoren kom i båtene og før strømmen kom i husene. Gjennom slit og glede kjempet menneskene for å overleve. Prisgitt naturens elementer, egen dyktighet og tilværelsens tilfeldigheter overlevde noen mens andre bukket under. Dette er våre oldeforeldres historie. Slik beskriver Trøndelag turnéteater forestillingen som de tar med seg.

– Vi tar også et sosialt ansvar ved å gi rabatt også til gjester som kan framvise ferje- eller hurtigbåtbillett. Hvis man kan argumentere for andre plausible grunner til at man fortjener en rabatt er vi med på det, sier lederen og forteller at grunner kan være man er født på Gruben, har en dyr båt, eller mangler båt. Eller andre ting.

– Men husk før dere argumenterer for rabatt: det vil i ytterste konsekvens føre til at vi ikke får råd til takrenner når vi skal skifte tak på brygga, legger han til.

Etter forestillingen blir det pub.

Artikkeltags