I slutten av oktober ankommer denne riggen Nesna: - Verdens største riggselskap har valgt oss til vedlikehold

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I en pressemelding opplyses det at verdens største riggselskap, Transocean, har valgt Westcon Helgeland som leverandør av riggvedlikehold til «Songa Enabler».

I slutten av oktober er riggen forventet å ankomme Sjonafjorden og vil legge til rett utenfor verftet til Westcon Helgeland i Nesna Industripark. Jobben har en varighet på 5-7 dager og vil også involvere flere lokale bedrifter, før riggen drar videre til Equinors felt «Trestakk»

Målrettet jobbing mot markedet

Daglig leder i Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy, er fornøyd med å ha landet den første kontrakten innen riggvedlikehold for selskapet.

– Vi har jobbet målrettet mot markedet for riggvedlikehold i flere år, og har sammen med gode partnere som Mo Industripark AS, store planer for videre utvikling av Nesna Industripark. Leverandørmiljøet i Mo Industripark er også ideelt når det gjelder totalleveranser av denne typen vedlikehold. Miljøene ligger nært geografisk og kompetansen er både bred og dyp. For eksempel finnes det bare i Mo Industripark, kun 50 minutters kjøretur fra Nesna, 1100 fagarbeidere. I tillegg kommer den samme typen erfarne leverandører fra Vefsn og Alstahaug, sier Skogsøy, i pressemeldingen.

– Når vi i tillegg har ideelle farvann for riggvedlikehold, vil vi utvilsomt kunne levere på langt større kontrakter også i fremtiden. Men nå har vi fokus på denne jobben hvor vi begynner i mindre skala og arbeider oss inn i markedet, tilføyer Skogsøy, i pressemeldingen.

Muliggjøring av økt industrivirksomhet på Helgeland

Et enstemmig kommunestyre på Nesna vedtok å selge et tomteområde i Langsetvågen sommeren 2017 til Mo Industripark AS (MIP). Da kunne MIP AS konstatere at et mangeårig arbeid for å styrke industrien på Helgeland ytterligere ved å etablere et nytt industriområde på Nesna, kunne igangsettes.

Dette ble ønsket velkommen av ordfører i Nesna kommune, Hanne Davidsen som da uttalte at kommunen ønsket ny industrivirksomhet for å bidra både til økt aktivitet, infrastrukturforbedringer og attraktivitet for Nesna. 

Nordland Fylkeskommune har også bevilget 2,5 millioner i støtte til utvikling av industriområdet på Nesna, og er en viktig pådriver for realiseringen av Nesna Industripark.

– Med dialog mellom Mo Industripark AS og samarbeidspartnerne Westcon Helgeland AS, Nesna kommune, Rana kommune i tillegg til viktige innspill fra Kystinkubatoren AS samt Nordland Fylkeskommune og Innovasjon Norge, ligger forholdene nå godt til rette for industriutvikling på Nesna fremover, understreker administrerende direktør i Mo Industripark AS, Arve Ulriksen.

Samarbeidskultur og industrikompetanse

Markedsdirektør i Mo Industripark AS og prosjektleder for utviklingen av Nesna Industripark, Jan Gabor, er trygg på at dette bare er starten på enda mer aktivitet på Nesna.

– Utvikling av Nesna Industripark gjør vi i samarbeid med Westcon Helgeland for å styrke aktiviteten der. Nesna Industripark kan bli en arena for leverandørmiljøet i Mo Industripark hvor de kan komme enda nærmere markeder som marin, maritim og olje- og gassrelatert virksomhet. I tillegg kan vi se for oss ny aktivitet basert på industrien i Mo i Rana som metall og mineral, havbruk og datasenter. Innen sirkulær økonomikonseptet ser vi også spennende koblinger mellom ulike næringer som kan danne grunnlag for ny industri, sier markedsdirektøren, i pressemeldingen.

Ruvende

Fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø (KrF), mener kontrakten er et veldig synlig resultat av et langsiktig arbeid.

– Rent visuelt vil den store riggen ruve godt i landskapet og være det synlige beviset på at vi har gode industriaktører i Nordland, som kan stå for reparasjon og vedlikeholdsarbeid i olje- og gassnæringen, sier næringsråd Noresjø, og gratulerer Westcon Helgeland med oppdraget, til Nordland fylkeskommunes hjemmeside.

– Dette har vi jobbet aktivt med i årevis, både fra politisk hold, og fra næringslivets side. Alle har vi frontet synet om at aktiviteten utenfor Helgelandskysten skal komme næringslivet i Nordland til gode. Derfor er dette en viktig milepæl, sier Noresjø.

Artikkeltags