Da er første artistslipp på Sjyen klart.

Sjyen er på flyttefot i både tid og sted. Festivalen blir flyttet til 17-18. august. Dette er i bakgrunn av at man ikke ønsker å konkurrere med omkringliggende festivaler, slik at flest mulig Helgelendinger får med seg mest mulig kultur, sier Jørn Ståle Pettersen, Festivalsjef.

Nesna vel, foreningen bak festivalen har gått i dialog med Nesna kommune om å overta majoriteten av kommunens andeler i Nesna samfunnshus. Dette ble vedtatt i kommunestyrets aprilmøte.

Velforeningen har som mål å utvikle videre samfunnshuset i samarbeid med lokale lag og foreninger, og bruke huset og området rundt som festivalområde.  Det er blitt lagt ned et enormt frivillig dugnadsarbeid for å holde Samfunnshuset gående som det viktigste og største kulturbygget i bygda. Vi ser frem til å kunne bidra til fortsatt utvikling av bygget sammen med de gode kreftene som finnes i bygda, sier festivalsjefen.

Spesielt av året er at hundreåringen, tidligere Høgskolen i Nesna skal feires. Sjyen ønsker å bidra til jubileet har vært i kontakt med det mest populære bandet fra den tiden det var flest studenter på Nesna:

Mirada. Bandet skapte Beatles-tendenser på studentkroa da de fremførte egenkomponerte låter akkompagnert som hør og bør av kvinnehyl fra publikum.

Hekla Stålstrenga skal på Sjyen med sin fantastiske nordnorske folkrock i bagasjen.  Bandet ble i 2014 kåret til årets folkemusikere og har fylt operaen i Oslo og turnert hele landet med musikk som har rot i den nordnorske visetradisjonen. Vi tror at Hekla Stålstrenga blir garantert å skape god stemning på Sjyen.

Se video:

Fieh Ble i vinter utropt til den artisten som NRK P3 har mest tro på i 2018. Hun er rost opp i skyene av selveste Sir Elton John og lager musikk med en blanding av soul, funk, jazz, hiphop og pop. Hun stiller med et meget komponent 7-mannsband som garanterer god stemning på Sjyen!

Se video:

African Sunz fra Oslo består av Kimani og Balita, opprinnelig fra hhv. Kongo og Kenya. De leverer hiphop, afrobeats og reggae i et energisk og eksplosivt liveshow med tekster på Norsk, Engelsk, Fransk og Swahili. Låten «Mingele» er den låten som er blitt mest spilt i boblebaren og på Sjyens frivilligfester – vi gleder oss derfor enormt til de kommer for å spille på Sjyen

Se video:

 

Sjyen kommer i år også til å samarbeide med Sommerrock om ungdomskonsert i tillegg til et knippe nye spennende unge artister fra Helgeland.