Savner regjeringspartiene på utdanningskonferanse: - Det vil sende uheldige signal

Jenny Myklebust, her fra et møte med Venstre-leder Trine Schei Grande, savner at regjeringspartiene stiller opp på utdanningskonferanse.

Jenny Myklebust, her fra et møte med Venstre-leder Trine Schei Grande, savner at regjeringspartiene stiller opp på utdanningskonferanse.

DEL

Leder for Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland, Jenny Myklebust, synes det er trasig at ingen representater fra regjeringspartiene stiller på utdanningskonferansen på Nesna torsdag. Der skal det blant annet være en utdanningspolitisk paneldebatt.

– Opposisjonen er godt representert og vi har jobbet hardt for å få representanter fra regjeringspartiene til å stille til debatten. Det har vi så langt ikke lyktes med. Det er svært viktig for oss at alle partiene er representert, sier Myklebust i en pressemelding.

Hun håper at de skal få noen fra disse partiene til å stille i siste liten.

– Om vi ikke får regjeringspartiene representert i debatten, vil dette sende uheldige signal. Det er viktig for tilliten til diskusjonen, sier Myklebust.

Hun sier videre at regjeringens stemme stadig blir etterlyst i distriktene.

– Her har regjeringspartiene mulighet til å komme i dialog med folket på Helgeland, sier hun.

Det er Nesna kommune, Folkeaksjonen for Høyere utdanning på Helgeland og Kvinneuniversitetet i Norden arrangerer konferanse på Campus Nesna.

De har invitert universitet og høyskoler, studenter, lærere, kommuner, fylkeskommuner og politikere, fagorganisasjoner og andre samfunnsinteresserte.

Av politikere kommer stortingsrepresentantene Marit Arnstad (Sp) og Mona Fagerås (SV), og Bjørnar Skjæran og Martin Henriksen fra Ap.

Artikkeltags