[Nettavisen] Det har stormet rundt selskapet på nyåret etter at de varslet en kraftig innstramming for deling av passordet.

Noen har gått så langt som å å spå at dette vil bety døden for selskapet, men det stopper ikke Netflix.

Forrige uke innførte Netflix et nytt system som pålegger «ekstra-medlemmer» en avgift, når medlemmer utenfor en husstand bruker samme innlogging.

Den økte avgiften på mellom 40 og 80 kroner per måned, avhengig av land, pålegges nå Netflix-brukere i flere land, ifølge CNET.com.

Først ute er Canada, New Zealand, Portugal og Spania. Det er ventet at USA er neste land for tur, mens planen er å rulle ut endringene på bred basis, altså til resten av verden, i de kommende månedene.

Det betyr at endringene snart trolig også vil gjelde for norske Netflix-kunder.

Grundig lei «gratispassasjerer»

Netflix har sett seg så grundig lei på at 100.000 bruker strømmetjenesten uten å betale for seg - og dette tar de nå et knallhardt oppgjør med.

Fra før har Netflix testet økt betaling i Chile, Costa Rica og Peru.

– Det kan drepe selskapet

Tik Tok-er «PC Hax with Max» er en av dem som har tatt et knallhardt oppgjør med gigant-selskapet:

– Netflix har akkurat fortalt oss om de nye passord-endringene, og de suger. Det kan drepe selskapet, sier han.

– Først logger du deg på hoved-TV-en, så vil det nettverket TV-en er koblet til, være ditt hjemmenettverk. Hvis du ikke gjør dette, vil Netflix automatisk nettverk basert på din IP-adresse. Hver eneste enhet du vil se Netflix på, må være koblet til ditt hjemmenett, sier han oppgitt.

– Så plikter du å logge deg på hver måned. Hvis du er på reise, kan du få en kode som gir adgang til å bruke Netflix i syv dager.

– Det har gått nedover med Netflix i lang tid, og jeg tror oppriktig at dette påfunnet kan knuse dem, sier han her.