Gå til sidens hovedinnhold

NHO svikter ungdommen i Nordland

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå oppfordrer vi NHO til å støtte opp om lærlingegarantien, slik at ungdommen får fullført utdanningene de starter på, skriver representanter for LO Nordland, Fagforbundet Nordland og Fellesforbundet Nordland.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da Nordland fylkeskommune inviterte partene i arbeidslivet til å skrive under en ny samfunnskontrakt med en lærlingegaranti, nektet NHO å skrive under. LO stiller seg undrende til om medlemsbedriftene i NHO faktisk er enige med NHO Nordland i dette spørsmålet.

Faktumet er at bedriftene til NHO er en nøkkelfaktor for at ungdommen, som har begynt på en yrkesfaglig utdanning, skal komme i mål og fullføre utdanningen sin. Her bør medlemsbedriftene i NHO Nordland stille krav til NHO. I Norge står om lag 8000 uten lærlingeplass, og bare i Nordland sto om lag 200 elever uten læreplass i fjor. Dette er 200 elever som ikke får like muligheter som de som går studiespesialiserende. En garanti vil sikre at næringslivet får tilgang på kvalifiserte unge nordlendinger og den gjør det mulig for ungdommene å følge drømmene sine.

Alle de andre partene stiller seg bak samfunnskontrakten. Det er kun NHO som er imot dette. Nå oppfordrer vi NHO til å støtte opp om lærlingegarantien, slik at ungdommen får fullført utdanningene de starter på.

Rita Lekang

Regionleder LO Nordland

Tore Jakobsen    

Regionleder Fagforbundet Nordland

Per Christian Jacobsen

Distriktssekretær Fellesforbundet Nordland

Kommentarer til denne saken