– Jeg er sjokkskadd over skatteøkningene regjeringen nå pålegger det norske næringslivet generelt og industrien spesielt. Jeg tror ikke Støre og Vedum skjønner at dette totalt vil stanse investeringene i det grønne skiftet som våre bedrifter gjerne skulle gått i bresjen for å få til, sier Lier-Hansen, leder i det største forbundet i NHO, Norsk Industri, til VG.

Han er bekymret for innvirkningen pakken har på oljebransjen, oppdrettsnæringen og kraftbransjen. Spesielt sistnevnte rammes hardt, ifølge Lier-Hansen.

– Nå stanser kraftselskapene nesten alle sine planlagte nyinvesteringer som kan gi Norge mer kraft, sier han til avisen.

Også Jørn Eggum, leder av Fellesforbundet i LO, er skeptisk til det økte skattetrykket. Han sier til VG at han frykter arbeidsplasser kan gå tapt.

– Vi ser blant annet på CO2-kompensasjon, grunnrentebeskatning av havbruksnæringen og endringer i friinntekten til oljeselskapene. Her må vi se ekstra nøye på innretningen og sikre oss mot utilsiktede konsekvenser, sier Eggum og viser til at investeringer stanses i havbruksnæringen.

(©NTB)

Ordføreren om penger til flyplass: – Det er historisk, og jeg er så fornøyd

Les også

Når fossil energi skal erstattes med fornybar energi må vi, selv om det smerter, ofre noe natur for å berge mer natur. Og arbeidsplasser og bosetting