Lise Irene Kosmo Gylseth og fjordhingsten Doffen har gjort det igjen. Under norgesmesterskap i kjøring for senior i Kristiansand, kjørte de inn til tredjeplass og dermed bronse i sportskjøring, som innfatter maraton, presisjon og dressur.

Alle raser kan delta og Doffen var en av flere fjordinger som var med i Vanskelig klasse.

Før NM deltok ekvipasjen fra Korgen og Okstindan hestesportsklubb i EM i Danmark.

– Der ble det litt stang ut for oss da vi ble eliminert på grunn av feilkjøring. Det var synd, men sånn er det. Hesten fungerte likevel veldig bra. Så reiste vi videre til Kristiansand til NM i kjøring på tur hjem. Det er jo kanskje det viktigste stevnet for oss denne sesongen, i og med at det faktisk er på et høyere nivå enn både EM og Fjordhest NM, forteller hun.

Ekvipasjen debuterte i Vanskelig klasse i fjor høst under åpen klasse i NM. Der kjørte de inn til en tredjeplass sammenlagt, men siden de ikke var kvalifisert, ble det ingen premiering.

– I år var første gang vi var kvalifisert til NM senior på dette nivået.

Gylseth og Doffen høstet sin første internasjonale stevneerfaring i Åstorp i Sør-Sverige tidligere i sommer, hvor de også fikk flere plasseringer.

– NM i Kristiansand var det tredje stevnet vårt på det aktuelle nivået og vi er kjempefornøyde med resultatet. Han var så fin i dressuren og var bare noen få straffepoeng fra toppen. I maraton i går var vi litt forsiktige siden vi ble eliminert forrige helg. Vi har pleid å være så sterke i maraton, men selvtilliten fikk seg nok en liten knekk. Han fungerte superbra og vi kom på tredje der og. I dag derimot, kjørte vi oss litt bort. Vi var litt slitne, men det holdt til tredje alt i alt. Jeg er veldig fornøyd, men vi har reist ganske mye lengre enn alle de andre.

Etter 14 dager på reise er de nå på tur hjem og befinner seg i skrivende stund et sted mellom Kristiansand og Oslo.

– Så det ble ferien deres, dette?

– Det kan du vel kalle det for, haha. Doffen nesten sprang inn i hengeren, så jeg tror han var klar for å dra nå. Nå er det hjem og så blir det 14 dager med rideleir, så da er det tilbake til hverdagen.

Bildeserie

SE BILDENE: Med tre avlshingster, fem føll og over 30 andre hester, har ikke Lise og John Martin noen problemer med å fylle dagen