Teaterstykkene Utvik Senior og Moby Dick er nominert til Heddaprisen – begge er gjort i samarbeid med Nordland Teater.

– Vi heier på forestillingen Utvik Senior, nominert i kategorien Beste teaterforestilling, og Moby Dick i kategorien Beste audiovisuelle design, skriver Nordland Teater på sin hjemmeside

Utvik Senior er produsert av Rimfrost Produksjoner i samarbeid med Hålogaland Teater, Nordland Teater, Festspillene i Nord-Norge og Vokal Nord. Manuset er skrevet av Nina Wester, nominert for Beste scenetekst, hun har også regissert forestillingen.

Moby Dick av Herman Melville, regi Yngvild Aspeli, er produsert av Plexus Polaire i samarbeid med Nordland Teater, Figurteatret i Nordland, og en rekke internasjonale co-produsenter.

– Det gledes, og vi heier også spesielt på Superkid med Kingsford Siayor som har fått hele tre ulike kategorinominasjoner. Det er utrolig velfortjent og vi gleder oss til å se den gjøre rent bord. Forestillingen besøkte oss i år på Vinterlysfestivalen i Mo i Rana, og er en utrolig sterk og sår forestilling som vi vet berørte mange, skriver Nordland Teater.

Heddaprisen er en norsk teaterpris som deles ut av Norsk teater- og orkesterforening. Årets prisutdeling finner sted på Det Norske Teatret søndag 19. juni.

Juryen har bestått av Andreas Wiese, Anki Gerhardsen, Petter Rosenlund, Hedda Fredly, Hilde Andersen, Mode Steinkjer og Brynjar Bandlien. Sammen med medlemmene av juryens fagutvalg for dans og musikkteater, Erik Schøyen og Rania Broud, har de sett og vurdert rundt 270 produksjoner.

Les også Terningkast 5

50 dukker, syv skuespillere og et live orkester på scenen loses i havn: – En tekst som treffer meg rett i hjertet