To menn dømt til strenge fengselsstraffer for narkotikainnførsel til Helgeland

NARKOTIKA: De to mennene har innført narkotika og solgt en mindre mengde.

NARKOTIKA: De to mennene har innført narkotika og solgt en mindre mengde. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En mann i slutten av 20-årene og en mann i 30-årene er i Rana tingrett dømt til henholdsvis to år og seks måneder fengsel og ett år og 11 måneder fengsel for grov narkotikakriminalitet.

En gang i løpet av desember måned i fjor skal de to kjørende i bil fra Malmö til Mo i Rana ha brakt med seg minst 133 gram kokain, 83 gram MDMA-pulver, 239 tabletter inneholdende MDMA, 150 tableter inneholdende Klonazepam og drøyt 200 gram hasj og marihuana.

Narkotikaen ble plassert i en leilighet i en av Ranas nabokommuner som en av de tiltalte hadde tilgang til.

En nekter, og en tilstår

Den ene av de tiltalte har erkjent befatning med narkotikaen og fortalt hvordan den skal ha blitt fraktet til Norge, mens den andre har nektet enhver tilknytning til stoffene.

Sistnevntes forklaring har vært at han kjørte bilen fra Sverige til Helgeland, for å selge den til den medtiltale mannen.

Tror ikke på forklaring om bilsalg

Dette er en forklaring retten ikke fester lit til, og mener det har formodningen mot seg at vedkommende skal ha kjørt bilen med relativt lav verdi den lange veien, og i tillegg opphold seg på Helgeland i flere dager og ikke kunne dokumentere hvordan han skulle reise tilbake til Malmö – dersom formålet med turen skulle være å selge bilen.

I tillegg er vedkommendes DNA funnet på posene med kokain. Mannen har også endret politiforklaringer flere ganger.

At den medtiltalte har fått lavere straff, skyldes i stor grad hans tilståelse og øvrige bidrag til oppklaring av saken.

Begge de to domfelte får til fradrag fra fengselsstraffen 148 dager de har sittet i varetekt siden pågripelsen.

Artikkeltags