Derfor har overnattingsbedriftene i nord hatt sin beste måned noensinne

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

21.000 flere overnattinger fra september 2014.

DEL

[NORD24] Flere turister både fra utlandet og Norge bidrar til en svært positiv september måned for hotell- og campingnæringen i nord.

248.627 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i september 2015, er en økning på vel 21.000 overnattinger fra september 2014. Dette innebærer en økning på 9 prosent, mens Norge totalt hadde en økning på 4 prosent, ifølge en pressemelding.

Hotellene i landsdelen har en økning i trafikken på 9 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 4 prosent.

Hotellene i landsdelen har en økning i losjiomsetningen på 4 prosent i september, mens Norge som helhet har en økning på 1 prosent.

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en økning i trafikken på 10 prosent i september, mens Norge totalt har en økning på 5 prosent.

Det har i årets første 9 måneder vært 2.843.741 overnattinger i landsdelen, hvilket er nesten 115.000 flere enn fjorårets antall.   Dette er en økning på 4 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 5 prosent i samme periode.

Avdelingsdirektør Geir Solheim, NHO Reiseliv Nord-Norge, konkluderer med at september har vært en svært god måned for både hotell- og campingnæringen i nord.

– Årsaken til dette skyldes en positiv utvikling av ferie- og fritidstrafikken, men det er også hyggelig å konstatere at forretningstrafikken igjen øker i Nord-Norge, sier Solheim.

Hovedpunkter i månedsstatistikken

  •    Nordland.   +  8 prosent
  •    Troms         +   6 prosent
  •    Finnmark   + 16 prosent

Artikkeltags