Pamela har skrevet brev til Putin - ber han stoppe dette skipet som nå ligger til kai i Tromsø

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nevner Norge og Tromsø spesifikt i brevet.

DEL

I et åpent brev til Russlands president Vladimir Putin ber dyreforkjemperen Pamela Anderson om at Putin nekter lasteskipet «Winter Bay» å reise gjennom russisk farvann. I brevet nevner hun Norge og spesifikt Tromsø, skriver Nordlys, som henviser til VG, som sitererTime.com.

Pamela Andersen er mest kjent som skuespiller i TV-serien Baywatch som gikk på 90-tallet. Nå kjemper 48-åringen for dyrenes rettigheter og hun vil ha slutt på hvalfangst.

Nevner Tromsø i brevet

I brevet til Putin peker Anderson på at lasteskipet «Winter Bay» for tiden ligger i Tromsø. Skipet er lastet med 1800 tonn islandsk hvalkjøtt - til en verdi av 180 millioner kroner.

«Winter Bay» venter på klarsignal fra russiske myndigheter for å slippe gjennom nordøstpassasjen til Japan, og Anderson ber nå Putin hindre fartøyet i å få fritt leide gjennom russisk farvann.

"President Putin, du kan stoppe dette ved å nekte fartøyet å reise gjennom russisk farvann og til Japan", skriver Anderson blant annet i brevet.

Åpent brev

Brevet ble lagt ut på Andersons nettside, pamelaandersonfoundation.org, 5. juli. Her kan du lese det i sin helhet:

Kjære, Vladimir Putin

Jeg tror at vi begge deler en kjærlighet for dyr og en dyp respekt for naturen. Og med bakgrunn i dette, ønsker jeg å rette en personlig henvendelse til deg på vegne av den utrydningstruede finnhvalen. Akkurat nå ligger det et skip i Tromsø, Norge – «The Winter Bay». Skipet frakter en last bestående av 1700 tonn finnhvalkjøtt. Disse hvalene ble, ifølge Den internasjonale hvalfangstkommisjonens (IWC) lover, urettmessig slaktet.

Det er også ulovlig å drepe finnhval, samt å kjøpslå med utrydningstruede dyrearter. «The Winter Bay» reiste ikke gjennom Suez- eller Panama-kanalen i frykt for å bli stoppet av lokale myndigheter. Skipet planlegger nå å reise via russisk farvann, med assistanse fra russiske isbrytere, for å levere denne ulovlige lasten i Japan.

President Putin, du kan stoppe dette ved å nekte fartøyet å reise gjennom russisk farvann og til Japan. Med respekt ber jeg deg om å vurdere å undersøke denne forsendelsen og gjøre det du kan for å forhindre at skipet kommer til Japan med den ulovlige lasten. Din beslutning kan sette en stopper for Islands unødvendige slakting av utrydningstruede hvaler.

Takk, herr president, for vurderingen av min forespørsel.

Vennlig hilsen,

Pamela Anderson

Artikkeltags