Ikke for sent å få studieplass - her er det ledig

Det er ikke for seint å få studieplass på Nord universet.

Det er ikke for seint å få studieplass på Nord universet. Foto:

Lærerutdanning og økonomi og ledelse – det er noen av studietilbudene ved Nord universitet som har ledige plasser.

DEL

(Avisa Nordland) Oversikten over ledige studieplasser viser at Økonomi og ledelse på Campus Helgeland har ledige plasser.

Også grunnskolelærer 1. til 7. trinn og 5. til 10. trinn i Bodø ikke er fylt opp. Eller man kan søke om plass på Nordområde- og nordiske studier i Bodø.

Heller ikke yrkesfaglærer innen bygg- og anleggsteknikk er fylt opp. Det samme gjelder yrkesfaglærer elektrofag, yrkesfaglærer naturbruk, yrkesfaglærer i restaurant – og matfag, yrkesfaglærer service og samferdsel og yrkesfaglærer i teknikk og industriell produksjon. Alle disse er i Bodø. Økonomi og ledelse har også ledige plasser i Bodø. Det samme gjelder økonomi, markedsføring og ledelse.

Også flere av de andre studiestedene – som Nesna, Steinkjer og Levanger – har ledige studieplasser.

Blant ledige studieplasser i lokalt opptak ved Nord universitet er veiledningspedagogikk for helse- og sosialfag, engelsk 2 for 5. til 10. trinn, musikk 1 for 1. til 10. trinn og norsk 2, fra 8. til 13. trinn.

4188 søkere har fått tilbud om studieplass ved Nord universitet for det kommende studieåret. Opptakstallene ligger litt under fjoråret. Universitetet har lyst ut over 700 studieplasser innen for ulike lærerutdanninger og 431 studieplasser for sykepleier.

34,6 prosent av søkerne kommer fra Nordland, 32,9 prosent fra Trøndelag og 32,5 prosent fra andre fylker.

Artikkeltags