Tettpakket todagers fylkesting i Mosjøen

BYENS STORSTUE: Fylkestinget skal ha møtet sitt på Fru Haugans Hotel.

BYENS STORSTUE: Fylkestinget skal ha møtet sitt på Fru Haugans Hotel.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fylkeskommunens innkjøpsmakt, klimaregnskap, Nettskolen i Nordland, NTP 2022-2033, kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner og ny distriktsindeks. Dette er noen av sakene som fylkesordfører Sonja Alice Steen tror vil prege fylkestinget 10.-11. april i Mosjøen.

- Vanligvis går fylkestingets forhandlinger over tre dager, med start på en mandag. Denne gangen varer møtet i bare to dager, med avslutning på torsdag. Med en solid saksmengde kommer dette fylkestinget garantert til å bli arbeidssomt, sier Sonja Steen i en pressemelding.

Hun regner med å måtte lede fylkestingsmøtet langt utover kvelden på tingets første dag for å komme i mål. Møtet arrangeres på Fru Haugans hotel.

I tillegg til de nevnte sakene trekker fylkesordføreren fram èn av høringssakene;  ny forskrift om råd for eldre, personer med funksjonsnedsettelser og ungdom. 

- Her i Nordland har vi jobbet hardt og godt for lovfesting av medbestemmelse for disse gruppene, blant annet gjennom Ungdommens fylkesråd, og vi er kommet langt. Jeg ser derfor fram til debatten rundt den nye forskriften, avslutter fylkesordføreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken