Holder foredrag om fangeleirene: – Det er fantastisk at Bjørn Westlie har sagt ja til å komme

Forfatter Bjørn Westlie kommer til Nordland Teater når Nordland Teater har premieren på SONA/ZONA tirsdag 29. mai.

Forfatter Bjørn Westlie kommer til Nordland Teater når Nordland Teater har premieren på SONA/ZONA tirsdag 29. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Forfatter, forsker og journalist Bjørn Westlie kommer til Nordland Teater når de har premiere på SONA/ZONA tirsdag. Da innledes forestillingen med et foredrag av Westlie.

Foredragsholderen vil fortelle om hvorfor fangeleirene langs Nordlandsbanen ble etablert, hvordan fangene hadde det og hvordan det gikk med dem overlevende og overgripere etter krigen, skriver Nordland Teater i en pressemelding.

Bjørn Westlie som i dag er Førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus har jobbet som journalist i over 30 år. Først i Klassekampen (1977–1982) og senere blant annet i Dagens Næringsliv (1987-2012). Han har et spennende forfatterskap og har vunnet Brageprisen for boken Fars Krig (2008) og skrev i 2015 boken Fangene som forsvant. Slavearbeiderne på Nordlandsbanen.

Regissør Terje Skonseng Naudeer som skal holde foredraget Westlie skriver på de øvrige forestillingene er svært godt fornøyd:

– Det er fantastisk at Bjørn Westlie har sagt ja til å komme til Nordland Teater og bidra til å lage en så flott ramme rundt forestillingen vi jobber med,sier Naudeer.

Etter foredraget blir det en liten pause hvor publikum kan se den unike utstillingen som er laget i forbindelse med forestillingen og som vises fram i Teaterkafeen.

– Sammen med en ny utstilling vil foredraget til Bjørn Westlie gi en fin ramme rundt forestillingen. SONA/ZONA omhandler en viktig epoke i norsk historie og det er alvorlige temaer som tas opp. Da er det fint å kunne ta historien på alvor og å presentere med ulike uttrykk,avslutterNaudeer.

Artikkeltags