Har ni bruktbutikker i hele Nordland, også i Mo i Rana. Fikk pris under Nordland Venstres årsmøte

Fra venstre: Anja Johansen, leder i Nordland Venstre, Ann-Rigmor Lauritsen, Nordland Røde Kors og Franziska Wika, lokallagsleder Vefsn Venstre.

Fra venstre: Anja Johansen, leder i Nordland Venstre, Ann-Rigmor Lauritsen, Nordland Røde Kors og Franziska Wika, lokallagsleder Vefsn Venstre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nordland Venstres Miljøpris 2019 ble delt ut under partiets årsmøte i Bodø i helga.

– Mange av oss har de siste årene blitt mer opptatt av å kjøpe varer som er miljøvennlige fordi de ønsker mindre forurensing. Det har blitt trendy å kjøpe brukt. Bruktbutikkene er med på starten på en ny grønn bølge. Ikke bare sparer vi penger, vi bidra også til mindre klimautslipp, søppel og forurensing og mindre rasering av verdifull natur, står det i en pressemelding fra Nordland Venstre.

Vefsn Venstre sto bak forslaget om Nordland Røde Kors som mottaker for årets miljøpris. Prisen er en diplom og en pengegave på 5000 kroner.

Nordland Røde Kors har åpnet hele ni bruktbutikker i Nordland: Andøy, Bodø, Fauske, Hamarøy, Narvik, Nordfold/Leiranger, Mo i Rana, Vestvågøy og Vefsn.

Begrunnelse:

Det grønne skifte krever en omstilling i menneskers levemåte. Gjenbruk har en klar klima- og miljødimensjon og bidrar til bærekraftig utvikling. Ved å kjøpe brukt, bidrar hver enkelt av oss til mindre klimautslipp, transport, søppel, forurensing og dermed mindre rasering av verdifull natur. Nordland Røde Kors viser at det er mulig å skape verdier gjennom gjenbruk. Butikkene drives av frivillige og bidrar til det grønne skifte og befolkningens miljøbevissthet samtidig som inntektene går til humanitære formål. Miljøengasjementet går hånd i hånd med et stort sosialt engasjement. I så måte viser Nordland Røde Kors omsorg for vår felles framtid.

Ann-Rigmor Lauritsen tok imot prisen på vegne av Nordland Røde Kors.

Artikkeltags