Dette er Bodø-ordførerens nye toppjobb

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Bodø-ordfører Ole H. Hjartøy blir ny regionsjef i NHO.

Fredag ble det kjent at Ivar Kristiansen slutter i jobben som regiondirektør for å starte et lobbyselskap.

Ole H. Hjartøy har i dag permisjon fra en jobb som rådgiver i NHO. Lørdag ettermiddag bekrefter han at det er regionsjefsstillingen han skal gå inn i når han går av som ordfører i Bodø 29. oktober.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den jobben. NHO er i endring og jobber mer politisk enn tidligere. Så for meg passer dette utrolig godt, sier Ole H. Hjartøy til an.no.

Han sier at jobben som regionsjef i NHO også gir ham muligheten til å jobbe videre med viktige prosjekter både for Bodø og Nordland, men med en annen innfallsvinkel enn som ordfører.

- Da snakker du om "Ny by - ny flyplass"?

- Samferdsel er viktig for næringslivet. Husk at da "Ny by - ny flyplass" først ble markedsført, så var det på årskonferansen til NHO i januar. Men nå skal jeg også jobbe for hele fylket og for landsdelen, så da er også spørsmålet om flyplass på Helgeland og Lofoten sentralt, sier Ole H. Hjartøy.

Vikar for vikaren

Stillingen som regiondirektør i NHO Nordland er det egentlig Odd Henriksen fra Fauske som har. Men etter at han ble valgt inn på Stortinget for to år siden, har Ivar Kristiansen hatt rollen.

Henriksen har to år igjen av permisjonstiden. Dersom han ønsker og blir valgt til en ny periode på Stortinget, vil Ole H. Hjartøy (61) sitte som NHO-direktør fram til han når pensjonsalder.

Henriksen har krav på permisjon fra jobben så lenge han sitter på Stortinget. Men etter det an.no kjenner til, skal Henriksen uansett ha meddelt NHO at organisasjonen står fritt til å ansette noen andre fast i hans jobb dersom han tar fire nye år som heltidspolitiker.

Direktør for kommunikasjon og region i NHO, Ole Erik Almlid, er svært godt fornøyd med å ha Ole H. Hjartøy i en enda mer sentral posisjon enn den han har permisjon fra.

- Ivar Kristiansen har gjort en kjempejobb for NHO. Og jeg har forståelse for at han har lyst til å realisere drømmene sine. Men for oss er det synd at han gjør det. Så er det veldig bra for oss at Ole H. Hjartøy kan steppe inn i hans sted, sier Ole Erik Almlid.

Har søkt før

Ole H. Hjartøy skal etter det AN kjenner til, tidligere ha søkt på jobben som regiondirektør, men uten å nå helt opp.

Men flere kilder som AN har vært i kontakt med, bekrefter at han etter fire år som ordfører i Bodø, har opparbeidet seg kvalifikasjoner og nettverk i en helt annen divisjon enn det han tidligere hadde.

At Hjartøys tittel blir regionssjef og ikke regiondirektør har sammenheng med en omorganisering som pågår i NHO-systemet.

Artikkeltags