Bodø-politiet anmeldes etter å ha avlivet katt "i fin form" med flere slag

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Jeg sa til at han skulle gi faen i å gjøre det, men det nyttet ikke.

DEL

[Avisa Nordland] Det var onsdag morgen i 8-tiden at politiet ved Langstranda i Bodø har blitt observert av flere vitner til slag mot en katt som var skadd.

- Jeg og noen kollegaer satt på kontoret og så en taxi som stoppet, sier vitnet Kim-Åge Lauritsen.

Taxisjøren ankom 08:20 og kontaktet politiet og de oppfordret han til og ta med katten inn til politihuset.

- Jeg hadde ikke mulighet til å ta den med, sier Christer Eliassen.

 Han beskriver katten som i fin form og han klappet den flere ganger og katten reagerte positivt på han. Han ventet på at politiet ankom stedet og ble sjokkert over det neste som skjedde.

 - Det tok sikkert 15 sekunder fra politiet ankommer stedet til at han ene går i bilen og tar frem en tjukk batong og slår mot katten, sier han.

Eliassen reagerer sterkt på hendelsen.

- Jeg sa til at han skulle gi faen i å gjøre det, men det nyttet ikke, sier Eliassen

Eliassen forteller at politiet sa følgende.

- Slik gjør vi de det i politiet, forteller Eliassen.

Katten sprang så å gjemte seg under bilen i sjokk. Christer ble så forbannet selv på handlingen og vurderte å gripe inn, men valgte å forlate stedet å unngå mer problemer.

- Jeg opplevde det som at det var han ene politibetjenten som all styring og at han andre ble sjokkert og trakk seg unna, forteller Eliassen.

Politiet

Operasjonslederen har forståelse for at mange reagerer:

- Jeg forstår at det ser brutalt ut. Det er ikke hyggelig for våre folk heller, men det ble vurdert som nødvendig.

- Nødvendig

Operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Salten politidistrikt bekrefter at patruljen avlivet katten.

- Det ble gjort ei vurdering av patruljen på stedet. Det var nødvendig å ta livet av katten på grunn av dyrevelferd. Katten led, sier Pettersen.

OPPDATERT:

Klokken 11.30 skriver politiet i Salten følgende på Facebook-siden sin:

Politiet ble i dag oppringt av en drosjesjåfør som fortalte at han hadde funnet en påkjørt katt.

Patruljen som kom til stedet beskriver at mesteparten av kattens hode var knust. Det var ingen mulighet til å berge katten og katten led tydelig. Patruljens vurdering ble derfor å avlive katten på stedet for å unngå unødige pinsler for katten. Det å frakte katten til dyrlege ble vurdert, men på grunn av store hodeskader ble avlivning på stedet valgt.

Det første slaget politiet slo traff ikke slik det skulle og katten gikk noen meter før den la seg ned igjen. Politimannen slo på nytt og mener at katten døde etter det. Han avventet litt, og slo to nye slag for å være sikker på at katten var død. Alle vurderinger er gjort med tanke på at katten skulle lide minst mulig.

Batong

Flere var vitne til hendelsen og en av dem var Kim-Åge Lauritsen som arbeider i området.

-  Hendelsen skjedde bak politibilen, men vitnene sier at det så ut som politiet slo flere slag mot katten etterpå, sier han

Det har skapt stor storm på Facebook og er sjokkert over det som skjedde.

- Vi har kontaktet dyrebeskyttelsen og de skal anmelde politiet for handlingen, avslutter Lauritsen.

Anmeldt

Dyrebeskyttelsen Norge anmelder nå politiet i Bodø for hendelsen.

- Dette er grov overtredelse av lov om dyrevelferd og forskrift om avlivning av hund og katt. Vi er glade for at politiet rykket ut med et ønske om å hjelpe en påkjørt katt, men det de i dette tilfelle har gjort er under en hver kritikk.  Politiet skulle bragt katten til veterinær, og om de måtte avlive på stedet skulle dette vært gjort i tråd med gjeldende regelverk. Det er det ikke. Politiet selv har brutt loven i denne saken, og vi velger nå å anmelde dem» sier Linn Krogstad daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, skriver dyrebeskyttelsen Norge i en pressemelding.

Eliassen var på vei til politistasjonen og skulle anmelde hendelsen når AN kontakt han.

- Dette var ikke det jeg ba  eller forventet når jeg ringte politiet etter hjelp. Jeg mener og at måten politibetjenten håndterte situasjon på var dårlig siden han ikke klarte å avlive katten på et slag, avslutter han.

Artikkeltags