Rådmannen i Fauske har sagt opp jobben som en følge av valgresultatet

Even ediassen

Even ediassen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

 - Etter kommunevalget er det etablert et politisk flertall med en strategisk målsetting som er vesentlig annerledes enn den jeg har jobbet etter gjennom 4 år.

DEL

[Avisa Nordland] Even Ediassen har i mandag levert sin oppsigelse og vil fratre stillingen som rådmann i Fauske kommune 31 desember 2015.

Det melder Fauske kommune på sin hjemmeside.

 - Etter kommunevalget er det etablert et politisk flertall med en strategisk målsetting som er vesentlig annerledes enn den jeg har jobbet etter gjennom 4 år. Denne er så ulik den utviklingsretning jeg mener er riktig for kommunen at jeg synes det er riktig å fratre min stilling, sier han i en mail til enhetslederne.

Overfor an.no ønsker han ikke å gå detaljert inn på hva det er med politikken til Felleslista og de andre som nå skal styre Fauske som har fått ham til å ta avgjørelsen.

- Da begir jeg meg inn på vurdering av politiske saker, og det føler jeg ikke er riktig av meg å gjøre. Velgerne har talt. Det er kommunestyret som bestemmer hvilken kurs kommunen skal ha, og da mener jeg det eneste riktige for meg er å fratre, sier Even Ediassen.

Han trekker en sammenligning:

- Det blir som et privat selskap der styre og direktør er uenige om retningen. Da er det direktøren som må gå.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken