Fire millioner til bedre lærerutdanning

Morten Edvardsen og Janice Bland.

Morten Edvardsen og Janice Bland. Foto:

DEL

Faggruppeleder for grunnskolelærerutdanningen ved Nord universitet, Morten Edvardsen, og professor Janice Bland fikk nylig innvilget to NOTED-søknader. Til sammen dreier det seg om fire millioner kroner. NOTED står for Norwegian Partnership Programme for International Teacher Education.

Det ene prosjektet går på dybdelæring i engelsk og er et samarbeid med Bishops university, School of Education i Quebec i Canada. Det andre er et samarbeid med Faculty of Education ved Queens university i Canada. Det siste er et fireårig prosjekt som tar for seg ulike dimensjoner i ei utdanning: Teknologi og innovasjon, utdanning- og skoleledelse, flerkulturell forståelse, mangfold og inkludering samt talentfulle barn og hvordan skolen tilrettelegger undervisningen for disse.

– Vi skal samarbeide med de fremste og beste kompetansemiljøene i verden om å utvikle lærerutdanningen på de områdene vi ønsker å være ledende, sier Edvardsen, som sammen med gode kolleger ser frem til å ta fatt på forsknings- og utviklingsarbeidet, i en pressemelding.

– Dette er internasjonale forskningsprosjekt, som bidrar til å skape internasjonale nettverk og publikasjoner, og det er svært viktig for oss, sier prodekan forskning, Lars K. Pharo, som benytter anledningen til å gratulere Edvardsen og Bland med at søknadene ble innvilget.

Artikkeltags