Gå til sidens hovedinnhold

Travel natt for politiet i Nordland - men på Mo oppførte folk seg

Artikkelen er over 3 år gammel

- Politiet har hatt en del å gjøre i natt ja, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Nordland politidistrikt.

- Men i Rana ser det ut som folk har oppført seg?

- Ja, det ser nesten sånn ut, at det har vært stille der, sier Pettersen.

Mye slossing

Mange av oppdragene til nordlands-politiet natt til søndag er ikke uventet knyttet til uteliv, fest, fyll og ordensforstyrrelser.

Litt før midnatt kom en kranglevoren mann i midten av 20-årene som tidligere var bortvist av politiet fra en fest på Fauske tilbake. Her har han begynt å sloss. Vedkommende ble innsatt i politiets arrest og anmeldt.

Da klokka hadde bikket midnattt ble en mann, også han i midten av 20-årene, innbrakt og satt i arrest i Bodø. Vedkommende var beruset, vanskelig og ikke villig til å høre etter politiet.

Da klokka hadde passert 01 fikk politiet i Bodø melding om slagsmål på torget i Bodø, med flere personer involvert. Patruljen som kom til stedet brakte på det rene at to personer hadde sloss, og to andre hadde gått imellom. To personer ble tatt med og satt i arrest, anmeldt for ordensforstyrrelse og forulemping av en av polititjenestefolkene. I forbindelse  med basketaket hadde en person fått slått ut ei tann og fått hull i øret.

Litt før klokka halv to kom politiet i Mosjøen over to  personer som sloss. Begge var under 20 år. Den ene personen hadde fått et sår i leppa. Personene ble bortvist fra stedet, og saken blir muligens anmeldt fra partene.

Uten førerkort

Halvtimen seinere måtte politiet i Bodø bortvise ei kvinne i midten av 50-årene fra et utested i sentrum av byen. I følge politiet greide ikke kvinnen å oppføre seg. Vedkommende ble sendt hjem i taxi.

På Mørkved i Bodø, stoppet politiet en bil, hvor føreren ikke hadde førerkort. Vedkommende, en amnn i 20-årene anmeldes for forholdet.

I halv firetiden, kom politiet i Bodø over to slosskjemper i sentrum av byen. På twitter skriver politiet at de heldigvis var på stedet, og fikk forhindret at slosskampen utviklet seg. Begge personene ble bortvist fra sentrum.