Lørdag ettermiddag ble Nordlandsbanen stengt mellom Fauske og Bodø etter at en person ble påkjørt av toget. Politiet bekrefter at personen er omkommet.

Det kan ta tid før strekningen gjenåpnes, skriver Bane Nor i en trafikkoppdatering.

Politiet opplyste ved 14.30-tiden at nødetatene var på stedet, og at det sannsynligvis var snakk om en person som var påkjørt av tog. En snau time senere melder politiet i Nordland at en person er bekreftet omkommet på stedet.

Politiet etterforsker nå ulykken for å finne årsaken.

Oppdatert 16.34: Informasjonssjef i togselskapet SJ, Hilde Lyng, bekrefter overfor Avisa Nordland at et av deres tog har hatt en påkjørsel, som etter hvert viste seg å være påkjørsel av en person. Dette skal ha skjedd rett utenfor Bodø.

– Lokomotivfører merket egentlig ingenting, bare et bitte lite dunk og stoppet ved første holdeplass etter Bodø for å se om det var noe på toget, sier Lyng.

Siden lokomotivføreren ikke så tydelige tegn på at noe hadde skjedd fortsatt ferden sørover. Slik SJs prosedyrer tilsier varslet lokføreren operasjonssenteret, som videre tok kontakt med politi og Bane Nor. Det var de som fant ut at det dreide seg om påkjørsel av en person.

– Nå går toget videre sørover mot Dunderland hvor det blir et helt normalt bytte av lokfører, sier Lyng.

Selv om byttet av lokomotivfører er ordinært i forbindelse med timeverk har SJ klare prosedyrer ved slike hendelser.

– De blir tatt ut av tjeneste og møter sin leder, bedriftshelsetjeneste og systemet vi ellers har for å ivareta, forklarer hun.

Lyng sier at det går bra med lokomotivføreren, men han vil få debrief på den hjelpen han selv ønsker.

Operasjonsleder Kjetil Kolaas hos politiet i Nordland opplyser til Avisa Nordland at ulykken skjedde ved Vågønes.

Lørdag ettermiddag etterforsker politiet saken bredt og som ei ulykke.