– Det norske språket har rundt 300 000 ord, likevel er det ett ord vi mangler. Nå spør vi hele Norge og alle som betaler med kort om hjelp. Vi trenger å finne et godt ord for å betale med kontaktløse kort, sier kommunikasjons- og markedssjef Frode Riis Andersen i BankAxept.

Han forventer at veksten i antall kontaktløse betalingstransaksjoner vil fortsette med økt styrke, og at flere butikker og kjeder vil aktivere sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling.

– Dette gir et tydelig skifte i bruken av digitale betalingsløsninger i Norge og legger samtidig grunnlaget for innføring av kontaktløs mobilbetaling, sier Frode Riis-Andersen.

Hver dag bruker de fleste nordmenn betalingskortet opptil flere ganger. Da flyttes penger fra en konto til en annen, og 8 av 10 kjøp gjøres i dag med BankAxept.

– Folk betaler kontaktløst hver eneste dag, men hittil har vi ikke hatt et norsk ord for det vi gjør. Derfor trenger vi et norsk ord for selve betalingsformen, forklarer Riis-Andersen.

For å bli med å bestemme hva kontaktløs betaling skal hete, kan du stemme på nettsiden nyordet.no, som er opprettet for å finne det nye ordet. (ANB)