Streikefaren: Mekler mange timer på overtid

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ved 9-tiden søndag, ni timer etter meklingsfristen gikk ut, var det fortsatt ikke meldt om enighet i meklingen mellom NHO og LO/YS. Faren for streik vedvarer derfor.

Meklerfristen for NHO og LO/YS ble satt til midnatt natt til søndag. Samtidig sto til sammen 35.000 av LOs og YS' medlemmer i fare for å bli tatt ut i streik fra søndag morgen klokken 6 hvis partene ikke ble enige. Begge fristene har nå gått ut, men partene fortsetter meklingen på overtid.

– Partene er villige til å arbeide videre etter fristen, opplyste riksmekler Nils Dalseide ved midnatt.

Ved 7-tiden var det ikke kommet noen signaler fra verken Riksmekleren eller partene om framdriften i forhandlingene. Det er fredsplikt så lenge partene mekler, men kommer ikke partene til enighet til slutt, går det mot den største streiken i Norge på 18 år.

Sakene det strides om i oppgjøret er AFP, tjenestepensjon, lønn og krav knyttet til reise, kost og losji for arbeidere som blir sendt på oppdrag. Mye tyder på at partene er på bølgelengde når det gjelder lønnskravene, men AFP og tjenestepensjon er et område hvor de står langt fra hverandre.

Artikkeltags