OLED-teknologien legger som kjent til rette for svært tynne TV-paneler, noe som åpner for en del spennende muligheter når det gjelder design. Som det koreanske nyhetsbyrået Yonhap News melder har TV-giganten LG nå vist frem en OLED-skjerm med en ny vri.

På et pressearrangement i hjemlandet nylig presenterte LG nemlig en OLED-TV som du rett og slett kan «klistre» på veggen omtrent som et stykke tapet. Dette er mulig ved hjelp av en magnetisk matte som henger på veggen.

Supertynn og lett

For å få dette til er TV-en logisk nok både svært tynn og lett. Nærmere bestemt er den bare 0,97 millimeter tykk og veier beskjedne 1,9 kilogram, til tross for at TV-en har en normal størrelse på 55 tommer. Den er altså også fleksibel, slik at du bare kan «skrelle» den av metallplaten på veggen om du vil fjerne den.

Det er verdt å nevne at TV-en på nåværende tidspunkt kun er et såkalt «proof of concept», altså en demonstrasjon av hva som er teknisk mulig. Dermed vil det nok ennå ta en stund før vi får se noe lignende på forbrukermarkedet, og det er uvisst om en kommersiell lansering i det hele tatt planlegges.

Noe av bakgrunnen for den uvanlige TV-demonstrasjonen er at LG ønsker å vise at de fortsatt satser hardt på OLED-teknologien, som selskapet har vært en ivrig forkjemper for helt siden teknologiens fødsel.

Øker produksjonen

I en pressemelding sa sjefen for LGs OLED-avdeling, Yeo Sang-deog, at selskapet kommer til å øke produksjonen av OLED-paneler i tiden fremover for å møte etterspørselen, og at OLED representerer en «banebrytende» teknologi. Ifølge Yeo sikter selskapet seg inn på 600 000 solgte OLED-TV-er i år, og hele 1,5 millioner i 2016.

Yeo peker på at selskapet har gjort store fremskritt når det gjelder produksjonsraten til OLED-skjermene. Yeo uttalte at selskapet har fått til en like stor økning i produksjonsraten på bare ett og et halvt år som LCD-teknologien har brukt ti år på. LG har også ambisjoner om å satse på store størrelser, og planlegger blant annet et OLED-panel på hele 99 tommer innen utgangen av året.