Er det kaos i kontaktlisten din?

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Disse appene rydder opp for deg.

DEL

TEKNOFIL.NO: Er det én ting som kan ha fulgt deg videre fra mobil til mobil i årevis, så er det kontaktlisten din. Kankskje er den proppfull av venner og bekjente som du ikke har kontakt med lenger, eller folk du hadde noe å gjøre med i jobbsammenheng for en halv evighet siden.

Det verste er kanskje at flere av de ikke-relevante kontaktene dine ligger lagret flere ganger i listen – et ikke helt ukjent fenomen. Det kommer av at kontaktene for eksempel har blitt lagret både på SIM-kortet, Google-profilen, Outlook-profilen og iCloud-profilen din opp igjennom årene. På den måten har de også blitt duplisert.

Ifølge Wall Street Journal finnes det heldigvis en kjapp løsning som tar unna det verste kaoset. Det finnes nemlig apper til iPhone og Android som gjør den sorteringsjobben med et tastetrykk.

Slik renser du kontaktlisten på iPhone:

Har du en iPhone med kaos i kontaktlisten, kan appen Cleanup Duplicate Contacts være redningen. Dette er tilsynelatende den enkleste løsningen, og fjerner alle duplikater med noen få tastetrykk. Etterpå går det relativt kjapt å slette kontakter du ikke lenger vil ha i kontaktlisten din.

Ulempen med denne appen er at den laster opp brukerdataene dine til sin egen server, i den hensikt å forbedre en annen app som utvikleren tilbyr, kalt CircleBack.

Slike ting er dessverre ikke uvanlig i disse dager. Men hvis du synes det virker ubehagelig å gi ifra deg kontaktlisten din, finnes det også et annet alternativ. Det er en app som heter Cleaner Pro, som koster 19 kroner. Her skal angivelig all sortering av kontakter foregå direkte på iPhone-en din. 

Og slik rydder du opp i Android-kontaktene dine:

Det finnes minst like mange kontaktsorteringsapper til Android. Den som Wall Street Journal anbefaler heter Merge +, en gratisapp som også gjør alt direkte på mobilen.

Merge + fungerte imidlertid ganske dårlig for oss. Derfor prøvde vi i stedet konkurrenten Simpler Merge Duplicates, som hadde bedre brukervurderinger i Google Play.

Denne appen fant i alle fall et titalls kontakter som lå dobbelt i adresselisten på telefonen, og var dessuten like enkel i bruk som Merge +. Med et par trykk var duplikatene borte.

Verdt å tenke litt over?

60 prosent av mobil-appene truer personvernet ditt

Artikkeltags