Gå til sidens hovedinnhold

Bondelaget ber bønder ta ryddedugnad: – Vi jobber i og med naturen, og vi har et særlig ansvar

Artikkelen er over 3 år gammel

[AVISA NORDLAND] Nordland Bonde- og Småbrukarlag og Nordland Bondelag går sammen og oppfordrer fylkets bønder om å ta en ryddeaksjon på egen gård.

– Bønder, som folk flest, må bli enda flinkere til å ta vare på plast. Vi må plukke opp plast som har falt av grasrundballer under transport eller når man tar ut fôret. Vi ser på egne gårder at plastrester som var fastfrosset i bakken nå løsner og kan fly av gårde, sier Astrid T. Olsen, leder i Nordland Bonde- og Småbrukarlag.

Ståle Nordmo i Nordland Bondelag er opptatt av at avfallet gjenvinnes.

– Vi vet hvor mye plast som selges og returkostnader ligger allerede i prisen, så returen er gratis. Vi er veldig opptatt av at avfallet skal gjenvinnes og vi må få tak i de siste 2–3 prosentene som ikke gjenvinnes, sier han og fortsetter:

– Gårdene er blitt større og da plasseres rundballer forskjellige steder. Nå er det tid for ettersyn på alle jorder hvor det har blitt lagret rundballer.

I en pressemelding skriver faglagene i landbruket at de nå mobiliserer til dugnad for å fjerne rundballeplast og annet søppel som kan skade både mennesker, fugle- og dyreliv.

– Vi jobber i og med naturen, og vi har et særlig ansvar.

Kommentarer til denne saken